Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Usta Yönetmenlerin Stilini Anlatan Ses Grafikleri

Usta Yönetmenlerin Stilini Anlatan Ses Grafikleri

Behzad Nohoseini, sinema tarihine damgasını vurmuş yönetmenlerin hikaye anlatım biçimlerini hayali ses grafikleriyle betimledi.

İllüstratörlerin en büyük ilham kaynaklarından biri sinema. Federico Babina’nın, filmlerden sembollerle usta yönetmenlerin portrelerini çizdiği DIRECTPORTRAIT serisi, Abbie Paulhus’un Wes Anderson filmlerindeki karakterlerle yarattığı Wes Anderson alfabesi ve Andrew DeGraff’ın kült filmlerdeki ana karakterlerin hareketlerini ana hatlarıyla gösterdiği Cinemaps adlı harita serisi son dönemde karşılaştığımız etkileyici örneklerdi. Behzad Nohoseini de sinema tutkusunu kendi yaratıcı gücüyle birleştiren isimlerden.

Yönetmenlere özgü sembollerden oluşan hayali grafikler

İranlı grafik tasarımcısı ve illüstratör Behzad Nohoseini, usta yönetmenleri ele aldığı illüstrasyon serisiyle, birkaç ay önce Instagram’da ses getirmeye başladı. Nohoseini, yönetmenlerin anlatım biçimlerini minimalist bir üslupla tasvir etmiş. Bunu yapmak için de labirent, kalp ve kan gibi sembollerden oluşan hayali ses grafikleri tasarlamış. Bu grafikler yönetmenlerin film akışlarını temsil ediyor.

Seride; David Fincher , Alfred Hitchcock, Woody Allen, Asghar Farhadi, Peter Jackson, Christopher Nolan ve Quentin Tarantino olmak üzere 7 dev isim yer alıyor.

Behzad Nohoseini’nin çalışmalarını, Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Behzad Nohoseini

Görsel: Instagram