Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kült Filmler Eski Kitaplara Dönüşürse

Kült Filmler Eski Kitaplara Dönüşürse

Matt Stevens "Good Movies As Old Books" adlı tasarım projesinde unutulmaz filmleri eski kitap kapaklarına dönüştürüyor.

Tasarımcıların en temel ilham kaynaklarından biri sinema. Boryana Ilieva’nın ünlü filmlerdeki kat planlarını çizdiği Floor Plan Croissant, Andrew DeGraff’ın kült filmlerdeki ana karakterlerin hareketlerini ana hatlarıyla gösterdiği Cinemaps, Abbie Paulhus’un Wes Anderson filmlerindeki karakterlerle yarattığı Wes Anderson alfabesi ve Behzad Nohoseini’nin usta yönetmenlerin sinema stilini ses grafiklerine çevirdiği projesi ve son dönemde karşılaştığımız etkileyici örneklerdi. Matt Stevens ise Good Movies As Old Books adlı projesinde favori filmleri için eski tip kitap kapağı görünümünde tasarımlar üretiyor.

100 farklı kapakla tamamlanacak proje Kickstarter’da fonlanıyor

Kitaplardan sinemaya uyarlanan pek çok proje olmasına alışkınız. Bu uyarlamaların çoğunun kitaplarla kıyaslanmasına ve olumsuz eleştiri toplamasına da… Kuzey Carolina’da yaşayan tasarımcı ve illüstratör Matt Stevens ise Good Movies As Old Books çalışmalarında bu döngüyü tersine çevirerek unutulmaz filmleri kitaba dönüştürüyor.

Sinemaya ve kitap kapaklarına olan tutkusunu Good Movies As Old Books’da birleştirmiş. Seri kapsamınsa yeni işler üretmeye halen devam ediyor. Dün 73. tasarımını paylaşmış ve seriyi 100’e tamamlamayı hedefliyor. Hatta projesi için Kickstarter’da da bir destek kampanyası başlatmış. Stevens’ın en sevdiği filmleri illüstrasyona tercüme ettiği bu seri, aynı zamanda iyi bir film tavsiye listesi olarak da işlev görüyor.

Matt Stevens’ın çalışmalarını internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Good Movies As Old Books Good Movies As Old Books Good Movies As Old Books Good Movies As Old Books Good Movies As Old Books

Görsel: Mat Stevens