Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Popüler Netflix Şovları Eski Kitaplara Dönüştü

Popüler Netflix Şovları Eski Kitaplara Dönüştü

Climadoor, Netflix dizilerini kitap kapakları olarak yeniden yorumladığı bir içerik yayınladı.

Kendimizi ekranda görmeye alıştığımız distopya senaryolarından birinin içinde bulunca, bu gerçeklikten kaçmak için yine ekranlara sarıldık. Dolayısıyla geçen kış karantinada en büyük yatıştırıcımız film ve diziler oldu. Birer zaman hırsızı olduğuna inandığım Netflix gibi akış platformlarından uzak duran ben dahil pek çoğumuz kendimizi ekranın sakinleştirici etkisine bıraktık. Katlanır kapı üreticisi Climadoor ise karantina ruhuna dair bu gerçeklerden yola çıkarak bir internet içeriği yaratmaya karar vermiş.

Ekrandan kitap kapaklarına

“Popüler Netflix şovları kitaplara (özellikle romanlara) dayansaydı, neye benzerlerdi ve onları okumak ister miydik?” sorusundan yola çıkan Climadoor ekibi bu fikri bir illüstrasyon projesi olarak hayata geçirmeye karar vermiş. Tiger King ve BoJack Horseman dahil olmak üzere kendi favori şovlarından bir seçki yaparak projeye başlamışlar. Eski kitap kapaklarının estetik havasına sadık kalırken Netflix şovlarının da özünü yansıtabilmeyi hedeflemişler. Şovların yaratıcılarının isimleri de kitapların yaratıcıları olarak kapaklara işlenmiş.

Projedeki tasarımlar, İngiliz illüstratör ve dijital tasarımcı Lindsay Ball-Mcqueen’in imzasını taşıyor. Bu tür ekrandan – kitap kapağına uyarlama projeleri ilginizi çekiyorsa, Matt Stevens’ın kült filmleri eski kitap kapaklarına dönüştürdüğü Good Movies As Old Books adlı tasarım projesine de göz atmanızı öneririm.

Görsel: Climadoor