Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kurutulmuş Yaprakları Süsleyen İşlemeler

Kurutulmuş Yaprakları Süsleyen İşlemeler

Hillary Waters Fayle, kurutulmuş yaprakları nakışla süsleyerek doğanın bir parçasını geleneksel zanaat teknikleriyle buluşturuyor.

Sanatçı Hillary Waters Fayle hayranlık uyandıran yaprak sanatı işleriyle biliniyor. Geleneksel teknikleri doğada bol ve çeşitli yapılarda olan yaprak malzemesiyle birleştiren sanatçı özenle seçip kuruttuğu yaprakları ince ince işliyor veya ipliklerle üzerlerine işlemeler yapıyor. Hillary Waters Fayle hakkında daha öncelerde yazdığımız haberlerde sanatçının yapmış olduğu işlere değinmiştik. Yaprakları ince ince keserek ya da onları birbirine dikerek detaylı desenler ortaya çıkaran Fayle son dönemlerde yaprakların üzerine nakış işliyor.

Yaprak üzerine işlemeler

Parlak canlı renklerden kurumuş solmuş yapraklara kadar her çeşitte ve formda yaprak Fayle’in işi için ender bir hammadde görevi üstleniyor. Öncelerde yaprakları ince ince kesip desenler çıkaran sanatçı özellikle pandemi dönemiyle birlikte daha uğraştırıcı ama bir o kadar estetik görüntüler sunan bir tarza geçiş yapmış. Her yaprakta farklı renklerde ve desenlerde nakışlar Fayle’in yaprak sanatına farklı bir boyut katıyor.

Fayle yaprakları evinin çevresinden topluyor

Hillary Waters Fayle geçmişte verdiği bir röportajda yaprakları evinin çevresindeki ağaçlardan bulduğunu ipliklerin ise geçmişten kalan ipler olduğunu ve dolayısıyla hiç atık üretmeden tamamen doğal bir üretim süreci gerçekleştirdiğini söylüyor. Bu organik süreci insanın doğayla bağlantısı olarak da görüyor. Her yaprağın eşsiz bir yapıya sahip oluşu onun işlerini de özgün kılıyor.

Eğer Hillary Waters Fayle’in işlerini beğendiyseniz geçtiğimiz eylül ayında yazdığımız Lito Leaf Art’ın işlerini de beğenebilirsiniz. Lito Leaf Art, yaprakları keserek veya oyarak onlara yeni bir form kazandırıyor ve Miyazaki animasyonlarından çıkmış gibi duran karmaşık sahneler yaratıyor. Fayle’in nakış işlemeli yapraklarına benzeyen bir başka iş ise Natalie Ciccoricco tarafından yaratılan Nesting adlı nakış serisi. Ciccoricco, Fayle’den farklı olarak yaprak yerine küçük dal parçaları ve taşlar kullanıyor. Hillary Waters Fayle’in diğer işlerine bakmak için Instagram sayfasına göz atabilirsiniz.

Görsel: Instagram