Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kuru Yapraklara İşlenen Kuşlar

Kuru Yapraklara İşlenen Kuşlar

Laura Dalla Vecchia, kuru yaprakların üzerine detaylı kuş tasvirleri işleyerek el emeği göz nuru yaprak sanatı işleri üretiyor.

Yaprak sanatı nakış ve tığ işiyle birleştiren çalışmalar son yıllarda sıkça karşımıza çıkıyor. Örneğin Hilary Waters Fayle bu alanda en çok tanınan ve en çok üretim yapan sanatçılardan biri. Yine Susanna Bauer de yapraklarla ve tığ işiyle çok iyi iş çıkarak sanatçılar arasında. Şimdi de bu sanatçılar dan farklı olarak daha gerçekçi işler üreten Laura Dalla Vecchia var karşımızda.

Üçüncü boyuta taşan minik evrenler

İspanyol sanatçı, harika sanat eserleri için pahalı malzemelere ihtiyaç duymuyor. Dökülen kuru yaprakları toplayarak, bunların üzerine gerçekçi kuş tasvirleri işlemeyi seviyor. Genelde de papağan ve tukan gibi egzotik kuşları işlemeyi tercih ediyor.

Laura Dalla Vecchia, her kuşu büyük bir titizlikle ve gerçeğe en yakın şekilde işliyor. Sadece kuşun tüylerindeki karmaşık desenleri işlemekle kalmıyor aynı zamanda ışık ve gölge ekleyerek derinlik veriyor. Ayrıca topladığı dalları da işin içine katarak her kuşu bir dala tünemiş şekilde gösteriyor. Kuşun ayak parmakları dalı tutuyormuş gibi görünsün diye dalın etrafına birkaç dikiş atıyor. Böylece üçüncü boyuta taşan minik evrenler yaratıyor.

Laura Dalla Vecchia’nın diğer işlerine internet mağazası üzerinden göz atabilir, Instagram’ı üzerinden kendisini takip edebilirsiniz.

Laura Dalla Vecchia

Laura Dalla Vecchia Laura Dalla Vecchia

Görsel: Instagram