Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnce İnce İşlenmiş Kompozisyonlarla Yaprak Sanatı

İnce İnce İşlenmiş Kompozisyonlarla Yaprak Sanatı

Omid Asadi, yaprakları keserek ve oyarak yarattığı yaprak sanatı işleriyle dünyaya bakış açısını yansıtıyor.

Susanna Bauer’ın kuru yapraklarla yarattığı heykellerden ve Hillary Fayle’in dantel gibi işlediği yapraklardan sonra bu doğal malzemeyle çarpıcı işler çıkaran Omid Asadi de internet dünyasında ilgi uyandırıyor.

Bir mühendisin ve boksörün elinden yaprak sanatı işleri

İran asıllı olan ve İngiltere’de çalışmalarını sürdüren 38 yaşındaki sanatçı, esasen bir mühendis. Aynı zamanda İran’da bulunduğu dönemde boksta şampiyonluk unvanı olan bir sporcu. Sanatın kendi çevresine ve dünyaya farklı bir açıyla bakmasını sağladığına inanıyor. Sanat yaşamı boyunca farklı malzemelerle çalışan sanatçı, yapraklarla yaptığı işlerden sonra keşfedilmiş. Bir yaprağı oyarak ve keserek onu bir sanat eserine dönüştürmenin oldukça zaman alan bir süreç olduğunun altını çiziyor. Kendi portresinin yanı sıra John Lennon’ın ve Charles Dickens’ın portrelerini de yapraklara işlemiş. Yapraklarda görebileceğiniz hayvan figürleri, dişli çarklar, at arabaları, kelebek sürüleri ve soyut kompozisyonlar da sanatçının nasıl sabırla çalıştığını ortaya koyuyor.

Omid Asadi’nin yaprak sanatıyla olan teması, doğayla bağlarının kuvvetli olduğu çocukluk yıllarına dayanıyor. Çocukken dökülen gül yapraklarını ve kuru yaprakları iğneyle şekillendiren sanatçı daha sonra uzun süre bu malzemeyi kullanmamış. 2012 yılında ise tekrar yapraklarla çalışmaya karar vermiş ve görülen o ki bu oldukça yerinde bir karar olmuş.

Sanatçının çalışmalarını Instagram profili üzerinden takip edebilirsiniz.


Yapraklarla İnce İnce İşlenmiş Kompozisyonlar

Yapraklarla İnce İnce İşlenmiş Kompozisyonlar

Charles DickensYapraklarla İnce İnce İşlenmiş Kompozisyonlar Yapraklarla İnce İnce İşlenmiş Kompozisyonlar Yapraklarla İnce İnce İşlenmiş Kompozisyonlar Yapraklarla İnce İnce İşlenmiş Kompozisyonlar Yapraklarla İnce İnce İşlenmiş Kompozisyonlar

Otoportre

Yapraklarla İnce İnce İşlenmiş Kompozisyonlar

Görsel: Omid Asadi