Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Aile Bir Sözcükten Fazlasıdır

Aile Bir Sözcükten Fazlasıdır

Scrabble, yeni filminde aile kavramını ele alıyor ve ailenin herkes için farklı anlamlara gelebilecek eşsiz ve değerli bir şey olduğunu vurguluyor.

Birlik, beraberlik, yakınlık, sevgi ve aile… Noel ya da yılbaşı sezonunun reklamlarının genel çerçevesi bu yönde oluyor. 2017’nin sonunda pek çok farklı aile gördük: Animasyon aileler, tek ebeveynli aileler, şakacı aileler… Scrabble’ın aile filmi ise tüm bu farklı aileleri bir araya getiren ve ailenin ne anlama geldiğini vurgulayan nefis bir film.

Lola MullenLowe tarafından yaratılan film; dünyanın farklı yerlerinden, farklı kültürlerden, farklı yapılardan aileleri, şahane bir dış ses eşliğinde ekrana getiriyor. Aile kavramının tek olmadığını, herkes için farklı anlamlara gelebileceğini, herkesin ailesinin kendine özel ve biricik olduğunu güzel görsellerle anlatıyor.

Herkesin Ailesi Farklı

75 saniyelik film, “Aile…” diyerek başlıyor söze, “Bazılarınınki kusursuzdur.” diyor ve görüntüye 3 kuşağın bir arada olduğu, gülümseyen ve kızıl saçlarıyla birbirlerine benzeyen bir aile portresi geliyor. Ardından bu mutlu görüntüye tezat bir hüzün anı izliyoruz, gözü yaşlı bir anne genç oğluna sarılıyor. Buradan aklımıza gelecek her tip aileye ilişkin görüntülerle oluşturulmuş bir kolaja geçiyoruz. Bekar anne ve çocukları, eşcinsel çift ve bebekleri, farklı ırklardan bir çift ve 6 çocuğu, çizgi film kedileri ve köpekleri, bir masa başında içen aristokratlar, seyahat seven aileler, tek başına olmayı tercih edenler, yeni kurulmuş aileler, kuşaklar boyu güçlü bağlarla zenginleşen aileler, arkadaşlarla oluşturulan aileler, farklı coğrafyalardan aileler…

aile_scrabble_lola mullenlowe_family 2017_bigumigu aile_scrabble_lola mullenlowe_family 2017_bigumigu aile_scrabble_lola mullenlowe_family 2017_bigumigu aile_scrabble_lola mullenlowe_family 2017_bigumigu

Film, aile olmaya dair, kapsayıcı bir kutlama filmi. Zaten Scrabble çevresinde oturmuş oyun oynayarak eğlenen bir aile görüntüsü eşliğinde verilen son mesajıyla da bu vurguyu yapıyor. Scrabble tahtasına yerleştirilen “Family” sözcüğüyle ailenin bir kelimeden çok daha fazla anlama geldiği söyleniyor. Buradan da “Ailede sihir var.” cümlesiyle Scrabble’ın uzun süredir kullandığı “Kelimelerde Sihir Var” sloganına geçiş yapılıyor.

Nico Perez Veiga yönetmenliğindeki film; İspanya, Fransa, Polanya ve İngiltere’de gösterime girdi.

Künye:
Reklamveren: Mattel Scrabble
Reklam Ajansı: Lola MullenLowe
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Chacho Puebla
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Pancho Cassis
Yaratıcı Yönetmen: Fabio Brigido, Tomás Ostiglia
Sanat Yönetmeni: Manuel Castillo, Enrique Torguet, Saulo Rocha
Reklam Yazarı: Guilherme Nesti
Müşteri İlişkileri Yönetmeni:  Tom Elliston
Müşteri Süpervizörü: Laura Gerpe, Jessica Otero
Stratejik Planlama:  Elena Puerta
Halkla İlişkiler:  Enrique Caballero, Sarah Okrent, Henry Holmes
Ajans Yapımcısı:  Diego Baltazar, Flor Caputo
Yapım Şirketi: Primo
Yönetmen: Nico Perez Veiga
Yönetici Yapımcı: Inés Segura, Caro Cordini
Görüntü Yönetmeni: Charly Ritter
Kurgucu:  Alejo Hoijman
Post Prodüksiyon: Pickle
Müzik: Pappa Music

Görsel: YouTube