Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Babalık Sadece Kan Bağı Değildir

Babalık Sadece Kan Bağı Değildir

Opet, Babalar Günü reklamında sadece kan bağıyla baba olanları değil; bir çocuğa yürekten babalık yapan herkesi kutluyor.

Babalar Günü yaklaşıyor. Haliyle Babalar Günü’ne özel reklam filmleri de karşımıza çıkmaya başladı. Bunlardan biri de Opet’i yürekten babalık yapan herkesin Babalar Günü’nü kutladığı duygusal filmi. Babalık konusuna farklı bir noktadan bakan film, benim şahsi olarak ebeveynlik konusunda görmeyi uzuna bir zamandır beklediğim bir duruşu sergiliyor ve kan bağından bağımsız bir çocuğa babalık etmeyi kutluyor.

Reklam ajansı Pure tarafından yaratılan 60 saniyelik film; baba figürünün güven vericiliği üzerine kurulu. Tatlı görüntüler ve hayat içerisinden anekdotlarla bir “baba”nın çocuğunun yanında olduğu anları gösteriyor.  Bir çocuk korktuğunda, üzüldüğünde, desteğe ihtiyaç duyduğunda, yalnız hissettiğinde orada olan kişi baba. Bu anlamda “Baba” tanımını alıştığımız anlamının ötesinde ele alarak genişletiyor, daha kapsayıcı bir hale getiriyor.

Film sadece kan bağı nedeniyle baba olanları değil; dedeleri de, çocuğuna hem annelik hem babalık yapan yalnız anneleri de, yol gösteren ve öğreten akıl hocalarını da yaptıkları “babalık” nedeniyle onore ediyor. Sonundaysa “kan bağı olsun olmasın, sana babalık yapan o kahramana sıkı sıkı sarıl” diyerek ebeveynliğin gerçekte kan bağının veya kendiliğinden edinilmiş sıfatların üstünde bir emek, bir çaba olduğunu hatırlatıyor.

Farklı Aileleri De Kucaklıyor

Dünyadaki genel trend hala, anne-baba-çocuk’tan oluşan mutlu aile üçgeni olsa da standartların dışındaki aileler de yeni yeni reklamlara girmeye başladı. Ülkemizde ise bunu çok görmüyoruz. Oysa boşanmış aileler de var, bir ebeveynini kaybetmiş olan çocuklar da, annesi ya da babasının yeniden evlenmesiyle ailesi farklı bir şekilde büyüyenler de… Ve aslında toplum için normal kabul edilenin ötesinde çok fazla aile var. Ancak ne yazık ki bu tip aileler çok sık karşımıza çıkıyor olsa da sıklıkla yok sayılıyor.

Dolayısıyla Babalar Günü’nde Opet gibi büyük bir markanın böyle bir duruş sergileyerek, daha farklı aile tiplerini ve ebeveyn modellerini gündeme getirmesi ve standartın dışındaki aileleri, anneleri, babaları kucaklaması oldukça önemli ve değerli bir adım. Bu tarz kapsayıcı işleri daha çok görmek dileğiyle…

Künye:

Reklamveren: Opet
Marka Pazarlama Müdürü: Mehmet Alpinanç
Marka Ekibi: Ceren Saygıner, Öznur Akgül Baykal
Reklam Ajansı: Pure New Media
Yaratıcı Yönetmen: Öncü Doğu Gürsoy
Yaratıcı Ekip: Şekip Can Kocabıyık, Hazar Uyar, Oğulcan Türe
Müşteri İlişkileri Direktörü: Ceyda Şimşek
Marka Yöneticisi: Deniz Arslan
Sosyal Medya Ekibi: Erhan Özcan, Osman Aydın
Yapım: Astronot film
Yönetmen: Enis Baruh
Görüntü Yönetmeni: Deniz Eyübogğu
Gaffer: Mehmet Cemal Toz
Post Prodüksiyon: abt

Görsel: Facebook