Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hayvansal Süt Tüketen Babalarla Artık Konuşma Vakti

Hayvansal Süt Tüketen Babalarla Artık Konuşma Vakti

Bitkisel bazlı ürünler sunan vegan gıda markası Oatly, ergen ve ebeveyn ilişkisini ters yönden ele alarak gençlerin babalarına hayvansal süt tüketimi konusunda bilgi vermesi için teşvik ediyor.

Oatly, İsveç merkezli bir süt ürünleri markası. Vegan gıda markası bitkisel bazlı ürünler üretiyor ve bunu yaparken çevreye en az zararlı olacak, gezegenin kaynaklarını koruyacak şekilde gerçekleştiriyor. Son kampanyasıyla birlikte bitki temelli beslenmeyi gençlere göre daha az benimseyen orta yaşlı grup hedefleniyor. Oatly, ergenler ve ebeveynlerinin ilişkisini ters çevirerek süt düşkünü babaların çocuklarıyla yaşadığı zor anları ön plana çıkarıyor.

Babaların hayvansal süt ürünlerini bırakmasına yardımcı olmak

Smuggler prodüksiyon şirketinden Tom Speers’ın yönettiği reklam filmlerinde çocuklarını süt almaya ikna etmeye çalışan, gizli gizli dolabı açıp süt içmeyi deneyen babalar yer alıyor. İngiltere’deki orta yaşlı erkeklerin ergenlik çağındaki çocuklarının çabalarına ve gezegenin geleceği için iyi olmadığını anlatmalarına rağmen et ve süt ürünlerinden vazgeçme ihtimali oldukça düşük gözüküyor. Oatly’nin yaratıcı yönetmeni Michael Lee, şirketin yaptığı bir araştırmada bu sonuca ulaştıklarını söylüyor. Oatly bunun için babaların zor pozisyonda kalmış gibi göstererek durumu anlatmaya çalışıyor.

Oatly, bu kampanya ile birlikte ergenlik çağındaki gençlerin yaşadığı sorunları tersine çevirerek tanıdık durumlar üzerinden beslenme şekline ilişkin çıkarımlarda bulunmak istediklerini söylüyor. Konu iklim ve beslenme şekilleri olduğunda gençlerin bu diyaloglarda yetişkinlere oranla daha bilgili olduklarını hatırlatıyor. Ancak filmlerle ilgili tepkiler de bulunuyor. Bazı izleyiciler, bağımlılıkla uğraşan insanların konuşmalarını ve davranışlarını bir alay konusuymuş gibi ele alınmasına tepki gösteriyor. Oatly, kampanyasını savunarak işlemiş oldukları ters baba ve genç çocuk hikayesinin alkol bağımlılığı gibi ciddi bir konunun önemini baltalamadığını savunuyor.

İnternet sitesinde gençlere yardımcı olacak ipuçları ve tarifler yer alıyor

Kampanya için açılan help-dad.com isimli internet sitesinde ise çocukların hayvan bazlı ürünlerin çevreye etkisi hakkında büyükleriyle konuşmak istediklerinde onlara yardımcı olacak ipuçları yer alıyor. Ayrıca babaların, annelerin veya ailenin diğer bireylerinin bitkisel bazlı süt ürünlerine geçiş yapmasını kolaylaştıracak tarifler bulunuyor. Babaların argümanlarını etkisiz hale getirme fikirleri sunan site, her reklam filminin sonunda “Babanızla süt konusunda konuşmak için yardıma mı ihtiyacınız var?” sloganıyla birlikte paylaşılıyor.

Künye

Müşteri: Oatly
Prodüksiyon Şirketi: SMUGGLER / London
Yönetmen: Tom Speers

Görsel: YouTube, help-dad.com