Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Louis Vuitton x Urs Fischer Koleksiyonundaki Uçarı Karakterler

Louis Vuitton x Urs Fischer Koleksiyonundaki Uçarı Karakterler

Louis Vuitton ve Urs Fischer iş birliği sonucunda ortaya çıkan kapsül koleksiyon sanatçı tarafından tasarlanan tuhaf hareketli karakterlerle canlanıyor.

Louis Vuitton, en son iş birliğiyle ünlü kavramsal sanatçı Urs Fischer tarafından tasarlanan bir kapsül koleksiyon sunuyor. Lüks Fransız moda markası için oldukça cesur sayılabilecek değişimler içeren koleksiyonda Fischer’in yaratıcı iç dünyasını yansıtan hareketli karakterler de yerini alıyor.

urs fischer

Urs Fischer, Louis Vuitton’un L ve V harflerinden oluşan logosunu yeniden çizerek Memory Sketches (Bellek Eskizleri) ismi verilen tasarımları oluşturuyor. Bu kapsamlı ortaklıkla birlikte motifler ve desenler kapsül koleksiyonun tüm ürünlerinde yer buluyor. Georges Vuitton tarafından 1896’da yaratılan ikonik monogram desen farklılaştırılmış tasarımıyla sunuluyor. Bu yeni monogram, koleksiyon boyunca öne çıkan iş birliğinin temel motifi oluyor. Koleksiyonda siyah, beyaz ve kırımızı renklerin hakimeyeti bulunurken sanatçı Louis Vuitton’un baş harflerini ve markanın meşhur monogramını yapısal olarak değiştirerek farklı bir forma sokuyor ve yeniden yorumluyor. Bu tasarımlar farklı boyutlarda, pozisyonlarda ve renklerde ayakkabıdan giyime, aksesuarlardan çantalara kadar pek çok üründe kendine yer buluyor.

Urs Fischer yaratıcılığını yansıtıyor

Urs Fischer; biçimi bozan, başka anlamlar yüklenen, konuyu çarpıtan büyük ölçekli heykelleri ve görsel çalışmalarıyla biliniyor. Louis Vuitton için hazırlanan kapsül koleksiyonun tanıtımında da bir dizi uçarı karakterler yaratan Urs Fischer, iddialı iş birliğini bu şekilde sunuyor. Muz kabuğu içinde uyuyan bir kedi, havada süzülen bir balık, yan yana gelen yumurta ve avokado vitrinlerde ve tanıtım videolarında yerini alıyor. Sanatçı, Louis Vuitton için canlı ve göz alıcı vitrinler, mağaza içi kurulumlar ve dijital içerikle eksiksiz bir görsel evren tasarlıyor.

Görsel: Intagram, YouTube, Louis Vuitton