Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yardım Arayan Tavşanın Dokunaklı Hikayesi

Yardım Arayan Tavşanın Dokunaklı Hikayesi

Insmed, nadir görülen bir akciğer hastalığını öksürmekten dolayı sürekli dikişleri yırtılan tavşanın hikayesi üzerinden işliyor.

Biyofarmasötik şirketi Insmed, az rastlanan ciddi hastalıklar için yenilikçi ilaçlar keşfedip hastalara sunuyor. Tüberküloz dışı mikobakterilere bağlı akciğer hastalıkları da tespit edilmesi zor hastalıklar arasında yer alıyor. Bu konuya dikkat çekmek isteyen şirket, yaklaşık 2,5 dakikalık animasyon filmi ile farklı bir dünyaya kapı açıyor. Hem hastalığın fiziksel semptomlarının arkasındaki hikayeyi hem de hastaların katlandığı zorluklara ışık tutuyor.

insmed

Sevimli tavşanın hüzünlü hikayesi

New York merkezli animasyon stüdyosu ROOF Studio’nun prodüksiyon sürecini üstlendiği Unbreakable filmi, reklam ajansı AREA 23 tarafından hazırlanıyor. Sihirli bir fabrikada üretilen pelüş oyuncak Barbara the Bunny canlanmasının hemen ardından öksürmeye başlayınca bir şeylerin yolunda gitmediğini fark ediyor. Fabrikanın kalite kontrolü tarafından kapı dışarı edilen tatlı oyuncak umutsuzca bu durumun çözümünü aramaya koyuluyor ve kapı kapı geziyor. Tam çaresiz hissettiği kendisine yardım edebilecek birisi daha olduğunu fark ediyor. Bu seyahatin sonunda nazik bir oyuncak tamircisi onu tamir etmek için dükkanına davet ediyor.

Animasyon filminin hikayesi gerçek bir olaydan esinlenilerek oluşturuluyor. Kendisine nontüberküloz mikobakteriye bağlı akciğer hastalığı teşhisini konulmadan önce dört farklı doktor gezen kadının hikayesi animasyona ilham oluyor.

Yapım aşamasından sahneler

ROOF Studio filmin tüm ön görselleştirmesini 3B olarak gerçekleştiriyor. Bu ön prodüksiyon kamera hareketleri ve kompozisyon için yol gösterici oluyor. Stüdyo, yapım aşamasıyla birlikte hikayede kullanılan yapıların ve tavşanın modellemesini, hikaye taslağını Instagram hesabından paylaşıyor.

Künye

Müşteri: Insmed
Ajans: AREA 23
CCO: Tim Hawkey
Yaratıcı Yönetmen: Chris Bernesby, Joe Capanear, Paul Harrington, Jennifer Harrison
Kıdemli Metin Yazarı: Sasha Mishkin
Ajans İdari Yapımcısı: Chinkara Singh
Prodüksiyon Şirketi: ROOF Studio
Yönetmen: ROOF Studio
Yaratıcı Yönetmen: Guto Terni, Vinicius Costa, Lucas Camargo
İdari Yapımcı: Marcus Lansdell
Prodüksiyon Şefi: Vanderlei Santana
3D: Heber Conde
Hikayeleştirme: Estevao Chromiec, Guto Terni
Animasyon Başkanı: Bruno Celegao Monteiro

Görsel: ROOF Studio