Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Müzisyen Tavşanın Hiç Bilmediği Diyara Yolculuğu

Müzisyen Tavşanın Hiç Bilmediği Diyara Yolculuğu

Welcome to O’Town, başarılı bir müzisyen olmak umuduyla büyük bir şehre yolculuğa çıkan müzisyen tavşanın duygusal hikayesini işliyor.

Dilini hiç bilmediğiniz bir ülkede veya daha önceden hiç uğramadığınız bir şehirde yeni bir hayata başlamak oldukça zorlayıcı olabiliyor. Büyük umutlarla başlanan bu yolculuk kimi zaman zorluklarla sekteye uğruyor. Kültürünü, davranışlarını, insanlarını bilmediğiniz bu yerde her şeye sıfırdan başlamak oradaki hayata adapte olmak hem psikolojik hem de fiziksel olarak yıpratıcı olabiliyor. Euni Cho’nun Sheridan College’dan mezuniyet projesi olan Welcome to O’Town animasyon filmi de hiç bilmediği bir yere göç eden müzisyen bir tavşanın bu yolculuktaki duygusal hikayesini anlatıyor.

Farklı bir şehirde yeni bir hayat

Görsel iletişim sanatçısı Euni Cho tarafından yaratılan bağımsız animasyon film, müziğe olan tutkusunu filmin ilk anından itibaren hissettiren bir tavşanın yolculuğunu işliyor. Şehre yerleştikten sonra çıktığı küçük evde ilk olarak hayalini kurduğu sanatçıların posterlerini duvara asan tavşancık gece gündüz demeden sokaklarda sanatını icra etmeye çalışıyor. Tabii bu süreçte günlük işlerini de halletmeye çalışan müzisyen tavşan çeşitli zorluklarla karşılaşıyor. Dilini bilmediği bu büyük şehirde ayılar yaşıyor.

euni cho

Bu şehirdeki ayılarla iletişime geçmek konusunda tereddütler yaşayan tavşan, işler beklediği gibi gitmeyince yeninden ailesinin yanına dönmeyi düşünüyor. Bu sırada tanıştığı bir başka sokak müzisyen grubundaki ayı gitarist sayesinde hikaye sevimli bir hal alıyor. Animasyon filminin müziğinde ise Brooklyn, New York merkezli Hem indie grubunun Tourniquet isimli parçası kullanılıyor.

Euni Cho, 2B animasyon filmin karakter yaratım sürecinden prodüksiyon aşamasına kadar olan süreçleri internet sitesi üzerinden paylaşıyor. Sanatçının diğer işlerine göz atmak için internet sitesine, Instagram ve Twitter hesaplarına bakabilirsiniz.

euni cho euni cho

Görsel: Euni Cho