Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Emojilere Karanlık Dokunuş

Emojilere Karanlık Dokunuş

Bir reddit kullanıcısı, yapay zeka ve yapay sinir ağları aracılığıyla emojileri ressam Zdzisław Beksiński'nin tablolarıyla harmanladı.

Kendimizi ifade etmek ve mesajlarımıza biraz olsun renk katmak için kullandığımız neşeli emojilerin sarı gövdesinde karanlık bir evren olabileceğini hayal ettiniz mi hiç? Metinden görüntüye sentezleme ve yapay zeka sanatı alanında üretim yapan bir reddit kullanıcısı, böyle gerçeküstü bir evren yaratmayı denemiş. Sonuçlar da oldukça tekinsiz olmuş gerçekten. Bu tuhaf emojilerin ilham kaynağı da Zdzisław Beksiński adlı ressam.

Zdzisław Beksiński tabloları emojilere sızarsa

Öncelikle Zdzisław Beksiński’nin (1929-2005) yaşamına ve sanatına yakından bakalım. Polonyalı mimar, ressam ve fotoğrafçı; dünya genelinde en çok gerçeküstü resimleriyle tanınıyor. Resimlerinde; detaylı ölüm ve çürüme sahneleri, deforme bedenler ve karanlık kıyamet sonrası kompozisyonları hakim. Çalışmalarını Barok ve Gotik olarak nitelendirdiği kendine özgü 2 farklı tarzda yürüten sanatçı; 80’li yıllarda Batı Avrupa, Birleşmiş Milletler ve Japonya’da başarılı bir ressam olarak tanınmış. Kendisinin ölümü de eserleri gibi karanlık. Ne yazık ki iki genç tarafından Varşova’daki evinde saldırıya uğramış ve bıçaklanarak hayatını kaybetmiş.

Zdzislaw Beksinski

Gelelim emojilerle Zdzisław Beksiński’nin sanatının harmanlandığı karanlık Neural Art görsellerine. Bu görseller Glenn Marshall (reddit’teki adıyla glenniszen) tarafından DeepDream adlı toplulukta birkaç gün önce paylaşılmış. Görsellerde, sıradan emojilerin hemen yanında yapay sinir ağlarından geçerek Zdzisław Beksiński resimleriyle harmanlanmış emojiler görülüyor. Toplamda 6 farklı görsel paylaşılmış ve hepsi birbirinden ilginç.

Glenn Marshall’ın Instagram hesabını incelediğinizde Zdzisław Beksiński’nin estetik yaklaşımıyla çok yakın çalışmaları olduğunu görebilirsiniz.

Zdzislaw Beksinski

Görsel: reddit