Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
SEGA 60. Yıl Posteri

SEGA 60. Yıl Posteri

60. yılını kutlayan SEGA video oyun ve dağıtım şirketinin bu yıla özel hazırlanan illüstrasyonu Berat Pekmezci tarafından yaratıldı.

Dünyanın en üretken arcade oyun üreticileri ve dağıtıcıları arasında bulunan SEGA 60. yılını kutluyor. 1951 yılının Nisan ayında kurucular Richard D. Stewart ve Raymond J. Lemaire’in ticari eğlence ekipmanlarını satmaya, kiralamaya ve ithal etmeye başlamasıyla birlikte başlayan serüven bugün çok uluslu bir video oyun geliştiricisi olarak devam ediyor. Özellikle 80’lerde ve 90’larda oyunseverlerin aklına kazınan SEGA; Sonic the Hedgehod serisi, Out Run, Mortal Kombat, Road Rash 2, Vectorman, Streets of Rage, Wonder Boy, Golden Axe gibi farklı tarzlardaki heyecanı ve aksiyonu yüksek oyunlarla biliniyor.

Detaylarla bezeli 60. yıl illüstrasyonu

60. yıl dönümü için çeşitli özel içerikler üreten, oyunlarında indirimler sunan ve anma törenleri gerçekleştiren Japonya merkezli şirket, geçmişinin kültürünü ve birikimi günümüze de taşıyor. Yıl boyunca Go SEGA sloganı ile iletişimlerini sürdürmeye devam eden şirketin 60. yıldönümü için hazırlanan illüstrasyon da tarihine vurgu yapıyor. Posterin yaratımında ise Londra’da yaşayan illüstratör Berat Pekmezci’nin imzası bulunuyor.

sega

Posterin detaylarında eskiden atari salonlarında görmeye aşina olduğumuz SEGA’nın farklı atari modelleri de yer alıyor. Özellikle SEGA’nın 90’lı yıllarda piyasaya sürdüğü ikonik oyun kabini Sega R360, Duck Hunt arcade makinesi, Hang-On yarış oyununun motosikletli kabini ve 1993 yılında piyasaya sürülen Astro City makineleri dikkat çekiyor.

Sadece iki oyunu destekleyen Sega R360, toplamda 200 adet üretilmesine karşın o dönemin en dikkat çekici oyun cihazları arasında yerini almayı başarmıştı. SEGA, 1993 yılında piyasa sürülen Astro City arcade makinesinin minik bir boyutunu ise geçtiğimiz günlerde sınırlı sayıda satışa sunmuştu.

sega sega sega

Görsel: Berat Pekmezci, SEGA