Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Anahtarlık Boyutunda Retro Oyun Konsolu

Anahtarlık Boyutunda Retro Oyun Konsolu

Anahtarlık boyutunda tasarlanan mini oyun konsolu Funkey S, eski el konsollarında oynanan oyunları cebinize sığdıracak.

Akıllı telefonlarda ve güncel oyun konsollarında mükemmel grafiklere sahip sayısız oyun elimizin altında. Ancak 80’li ve 90’lı yıllarda çocuk olmuş nesiller için o yıllarda oynadıkları ilk oyunların verdiği tat unutulmaz. TV’ye bağlayıp evde oynayabildiğimiz Atari 2600, Atari salonlarında oynamaya doyamadığımız oyunlar, Game Boy, Tetris vs derken pek çok eski cihaz ve oyun hala kalplerimizde. Bu nostalji hissi o kadar kuvvetli ki hâlâ bazı arkadaşlarımın el konsolları satın alıp eski oyunları oynadığını görüyorum. Birazdan anlatacağım FunKey S adlı mini konsol da bu gerçekten hareketle tasarlanmış bir cihaz olarak pek çoğunuza “keşke benim olsa” dedirtecek.

Dünyanın en küçük katlanabilir el konsolu: FunKey S

Kickstarter’da 3 saat içinde hedeflediği fonu toplayan FunKey S, “dünyanın en küçük katlanabilir el konsolu” olarak tanıtılıyor. Başarısının ardında bugünün ihtiyaçlarını çok iyi analiz etmiş bir ekibin bulunduğunu görüyoruz. Her şeyin akıllı telefonlara sığdığı bir devirde insanlar fotoğraf makinesi, kamera, saat, takvim, ses kayıt cihazı vb ek cihazlar taşımayı bıraktı. Hatta ellerimizi bile telefon flaşına takılan bir UV aparatıyla dezenfekte edebilmemiz mümkün artık. Hâl böyleyken telefon, anahtar ve cüzdan gibi temel eşyaların dışında pek bir şey taşımamaya alıştık. FunKey S de anahtarlık boyutunda – hatta kendisi de bir anahtarlık – bir konsol olarak bu alışkanlara uyum sağlıyor. Hayatınızda bu mini minnacık konsolu anahtarlığınıza eklemekten başka bir değişiklik yapmanıza gerek kalmıyor.

Kapağı açtığında oyuna kaldığın yerden devam et

FunKey S’in büyüklüğü katlandığında 44,5 milimetreyi geçmiyor. Konsol, kapağının ne zaman kapandığını veya açıldığını algılamak için bir sensörle donatılmış. Böylece oyununuzu otomatik olarak kaydediyor ve kapak açıldığında kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Şu an prototipini gördüğünüz konsol final ürün değil, piyasaya sürülmeden önce yeni özellikler de eklenecek.
FunKey S, ağırlıklı olarak 90’lı yıllarda piyasaya çıkan birden fazla konsol oyununu içeren çok platformlu bir konsol. Oyunları bu cihaza sığdırılan konsollar şu an için; NES, SNES, Gameboy, Gameboy Color, Gameboy advance, Sega Master System, Sega Genesis (Megadrive), Sega Game Gear, Playstation 1, Atary Lynx, WonderSwan ve Neo Geo Pocket olarak listelenmiş. Ayrıca listenin daha da genişleyeceği belirtilmiş. Konsolda bu retro konsollarda yayınlanan eski ve ücretsiz oyunların bir kısmı önceden yüklenmiş olarak kullanıcıya sunulacak. Kullanıcı kendi istediği başka oyunları da bilgisayarından yükleyebilecek.

Funkey S prototipi 3B baskı plastikten üretilmiş. Ancak gerçek ürün bir enjeksiyon kalıbıyla yapılacak, daha dayanıklı bir yapıya ve daha temiz bir görünüme kavuşacak. Şu an için micro USB adaptörle şarj ediliyor. Ürünün tam boyutları: 42.5 x 44.5 x 13.8 mm. ARM Cortex-A7 @ 1.2 GHz işlemci ve 64 MB DDR2 RAM ile donatılmış. 128GB’lık SD kart, 240×240 piksel LCD IPS ekran, 600 mAh Li-ion pil de özellikleri arasında. Micro USB Port ile şarj ediliyor ve yine bu portla cihaza oyun yüklenebiliyor. 20 dakikada şarj olan cihaz, 1,5 saatlik kesintisiz oyun oynama imkanı sunuyor. Ekranı parlaklığını azaltır ve sesi kapatırsanız bu süre daha da uzayabiliyor.

Nostaljik oyun meraklıları, Funkey S ile ilgili gelişmeleri Instagram’ı üzerinden takip edebilir.

Funkey S Funkey S Funkey S

Görsel: Kickstarter