Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
SEGA’nın Astro City’si Mini Boyutta

SEGA’nın Astro City’si Mini Boyutta

SEGA'nın 1993 yılında piyasaya sunduğu efsane arcade makinesi, Astro City Mini adıyla ufak bir boyutta yeniden sunuluyor.

Konsollardaki veya akıllı telefonlarımızdaki oyunlar bir tarafa retro oyunları sevenler için arcade oyunlar her zaman bir tutku olmuştur. Özellikle bir jenerasyonun atari salonlarında vakit harcadığını düşünürsek atari makinelerinin ne kadar seveni olduğunu anlayabiliriz. Şimdilerde yeniden popüler olan arcade makineleri retro rüzgarı estiriyor. Devasa makineler yerine aynı hissi daha küçük cihazlarda yaşamak da mümkün. Anahtarlık boyutundaki retro oyun konsolu FunKey S, Super Impulse’un klasikleşmiş oyunları retro deneyimle birleştiren minik makineleri ve Love Hultén tarafından tasarlanmış el yapımı cihazlar bu tasarımlara örnek gösterilebilir. Arcade denilince ilk akla gelen video oyun şirketlerinden biri olan SEGA da Astro City isimli makinesinin minik bir halini satışa sunuyor.

Klasikleşmiş 37 klasik SEGA oyunuyla Astro City Mini

90’lı yıllarda atari salonlarında geçirmiş olanların hatırlayacağı arcade makinelerinden biri olan Astro City, SEGA tarafından 1993 yılında piyasaya sürüldü. Virtua Fighter, Fighting Vipers, Die Hard Arcade gibi dönemin başyapıtları sayılabilecek oyunları barındıran cihaz hala birçok oyunsever için evinde görmek isteyeceği ürün. SEGA’nın özellikle bu makineyi sevenler için piyasaya süreceği Astro City Mini ise aynı cihazın mini bir versiyonu. Eski versiyondan farklı olarak bu mini arcade makinesi 37 klasik SEGA oyununu bir araya getiriyor.

astro city

Cihazın kendisi minik bir LCD ekrana ve HDMI çıkışına sahip. Ayrıca üzerinde bir kulaklık çıkışı ve iki adet USC-A bağlantı noktası bulunuyor. Bu sayede oyun kumandasıyla da oyunları oynamak mümkün oluyor. Bağlantı noktaları sayesinde oyun daha büyük bir ekrana aktarılabiliyor ve daha rahat oynanabiliyor. Tabii işin esprisinin eski büyük makineyi ufacık bir cihaza dönüştürüp tasarımsal açıdan daha şirin bi hava katmak olduğunu düşünürsek bu özelliklerin çok da büyük bir öneme sahip olmadığını düşünüyorum.

Geçtiğimiz yıl duyurulan ve o sırada sadece Japonya’da bulunan bu mini makine ABD pazarı için de satışa sunuluyor. Toplamda sadece 3500 adet Astro City Mini cihazın üretilmiş. Limited Run Games sayesinde İngilizce dil seçeneğiyle kullanıcılara sunulacak. 130 dolara satılacak mini makinenin yanı sıra sunulan ufak aksesuarlar ve oyun kuması ayrı olarak satılacak.

astro city

Görsel: Limited Run Games, Instagram