Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dove Güzellik Algısını Yıkan Modelleriyle Reklam Sektörüne Sızıyor

Dove Güzellik Algısını Yıkan Modelleriyle Reklam Sektörüne Sızıyor

Dove, #ItsOnUs etiketli kampanyasıyla reklamlarda kadınların görünürlüğünü çeşitlendirmeyi ve güzellik algısının kapsayıcılığını göstermeyi amaçlıyor.

Dove, 2019 yılında gerçekleştirdiği #ShowUs kampanyasında Getty Images ile bir iş birliği gerçekleştirerek 10 binden fazla stok fotoğraf oluşturdu. Tek tip güzellik algısını değiştirmek, kadınların medyadaki görünürlüğünü ve bu durumun şeklini yeniden tanımlamak için bu kampanyayı hazırladı. Bu kampanyada söylenen “Kadınların yüzde 70’i hala medya ve reklam sektörü tarafından temsil edildiğini hissetmiyor.” mesajını ön plana alan marka, sektöre içeriden müdahale ederek diğer markaları da bu çeşitlilik konusunda teşvik ediyor. Belirli tanımlara sıkıştırılmış güzellik ideallerine meydan okuyan Dove, kadınların temsil edilme şekillerini değiştirmeye ön ayak olmak için It’s on Us kampanyasını başlatıyor.

Güzelliğin kapsayıcı bir temsili ve kadınları güçlendirme taahhüdü

Lola MullenLowe Madrid tarafından hazırlanan kampanyada çeşitli bağımsız oyuncu seçme ajanslarıyla çalışılıyor. Farklı tiplerde ve özelliklerde kadınların büyük markaların kampanyalarında yer alması veya markanın yüzü olması için teşvik ediliyor. Dove sadece oyuncuların adaylık sürecindeki deneme çekimlerini gerçekleştirmekle kalmıyor aynı zamanda bu videoların dağıtım sürecini de üstleniyor. Reklam ajanslarının farklı kadın tiplerine ve modellerine yer vermesi için onları teşvik eden marka, onların işe alınma maliyetlerini de sübvanse ediyor. Dove ayrıca bu çağrıyı kabul eden ve destek olan Magnum, Krispy Kreme, Cif ve Nedbank şirketlerine bu kampanyada teşekkürlerini sunuyor ve markaların kampanyalarında yer alan kadınlara yer veriyor.

dove

Hiç kuşkusuz kampanyayı hayata geçirmek kadınların görünüşleri üzerinde daha özgüvenli hissetmelerine yardımcı olacak bir etkiye de sahip. Proje güzellik algısının neye göre tanımlandığını ve hangi sınırlar içerisinde olduğunu da sorgulamış oluyor.

Dove Küresel Başkan Yardımcısı Sophie van Ettinger, kalıplaştırılmış güzellik algılarına meydan okuyan bir marka olarak reklamlardaki kadınların temsil edilme biçimlerini değişitrmeyi bir görev olarak üstlendiklerini söylüyor. Markalara ve şirketlere güzelliğin daha çeşitli bir temsilini göstermeyi amaçladıklarını vurguluyor.

Künye

Müşteri: Dove
Küresel Başkan Yardımcısı: Sophie Van Ettinger
Kıdemki Marka Müdürü: Hugo Rawlinson
Ajans: LOLA MullenLowe, Madrid
İdari Yaratıcı Yönetmen: Tomás Ostiglia
Metin Yazarı: Jorge Zacher, Joaquín Cuadrado
Sanat Yönetmeni: Yan Graller, Gines Gomez, Felipe Antonioli
Ajans Prodüksiyon Direktörü: Felipe Calviño
Ajan Yapımcısı: Jorge Saade, Riska Emeran
Prodüksiyon Şirketi: 7Films
İdari Yapımcı: Nina van Rensburg
Yönetmen: Laurens van Rensburg
DOP: Luke van Rensburg
Yapımcı Saskia Finlayson
Müzik: The Racer by Tristan Barton
Post Prodüksiyon: 7 Films

Görsel: YouTube, Lola MullenLowe