Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Video Oyunları için Gerçekçi Kadın Karakterler

Video Oyunları için Gerçekçi Kadın Karakterler

Epic Games ortaklığıyla video oyunlardaki güzellik klişelerini yıkan Dove, doğru temsil edilmeyen kadınlar için gerçek kadınlardan esinlenilen avatar karakterler yarattı.

Sonya Blade, Lara Croft, daha da eskiye gidersek Chun Li… Her biri dünün dünyasının kalıplaşmış güzellik standartlarının sanal dünyadaki yansımaları. Bilgisayar dünyasında kadın karakter olarak var olmanın ön koşulu şimdiye kadar iri göğüsler, ince bir bel, kaslı bir karın ve kusursuz yüz hatlarına sahip olmak gibi görünebilir. Ancak yanlış temsil edildiklerini düşünen kadınlar artık oyunun kurallarını değiştiriyor.

Kadınların e-spor dünyasındaki rollerini desteklemek amacıyla çalışmalar yürüten Women in Games ile birlikte bir araştırma gerçekleştiren kişisel bakım markası Dove, kadınların yüzde 62’sinin oyunlarda yanlış temsil edildiklerini düşündüğünü ortaya koydu. Aynı araştırmaya göre bu yanlış temsil durumu genç kızların üçte birinden fazlasının özsaygısını olumsuz yönde etkiliyor.

Bu araştırmadan yola çıkan Dove, Epic Games ile bir iş birliği gerçekleştirerek gerçek kadınlardan esinlenilen avatar karakterleri yarattı. Epic Games bünyesindeki oyun motoru Unreal Engine ve oyun stüdyosu Toya tarafından tasarlanan avatarlar, LOLA MullenLowe’un hazırladığı Real Virtual Beauty adlı küresel kampanya kapsamında tanıtıldı.

İngiltere’de düzenlenen video oyunları etkinliği EGX sırasında duyurulan kampanya, oyun dünyasında kadın karakterlerin çeşitliliğini artırmak ve güzellik klişelerini yıkarak doğru temsil edilmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek çok sayıda çalışmayı kapsıyor.

Epic Games’ten Unreal Engine ortaklığında hazırlanan Oyunlarda Gerçek Güzellik Eğitimi ile video oyunu yaratıcılarına tasarımlarında günlük hayattaki çeşitliliği yansıtarak klişe ve önyargılardan kaçınmaları için yeni bir bakış açısı kazandırmayı hedefleyen Dove, eğitimi tamamlayan katılımcıların çalışmalarını Epic Games’in Art Station platformunda bulunan gerçek sanal güzellik avatar sanat koleksiyonunda sergileme fırsatı sunuyor.

Gerçek Sanal Güzellik Avatar Kütüphanesi, avatar geliştirme aşamalarında kadınların özgün, çeşitli ve kapsayıcı temsili için ilham vermeyi amaçlayan çevrimiçi bir karakter koleksiyonu. Dove ayrıca SuperU Story adlı Roblox oyun deneyimi ile genç kızların kendi avatarlarını kişiselleştirmelerine olanak tanıyarak özgüvenlerini geliştirmelerine yardımcı olmayı hedefliyor.

Görseller: Dove, Instagram, Youtube/The Drum