Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Atari’den Taşınabilir Mini Pong

Atari’den Taşınabilir Mini Pong

Atari'nin efsanevi Pong oyunu, Atari Mini Pong Jr ile nostaljiyi seven oyun tutkunlarına geri dönüyor.

Minyatür oyun konsollarının ne kadar ilgi gördüğüne, Super Impulse’ın mini oyun makineleri ve anahtarlık-oyun konsolu Funkey S ile değinmiştik. Atari de bu minyatür nostalji akımının farkında. Öyle ki kendi klasik oyununu, Atari Mini Pong Jr adlı minik bir konsol ile taçlandırıyor.

Nostaljik mini konsol “Atari Mini Pong Jr”

Şirketin masa tenisinden ilham alan efsanevi Pong oyunu 1972’de çıkan versiyonuyla oyun salonlarında 1975’te ise ev konsolu olarak oyun dünyasındaki yerini almıştı. Atari Mini Pong Jr, 7,9 inç LCD ekranıyla 30 cm uzunluğunda büyük bir tablet veya Nintendo Switch gibi görünüyor.

Konsolun iki ucunda, oyuncuların ekrandaki raketlerini hareket ettirebilmesi ve dijital topa vuruş yapabilmesi için çevirerek kullanabileceği birer düğme yer alıyor. Kullanıcı isterse başka bir oyuncuyla veya yapay zekanın yönettiği sanal bir oyuncuyla oynayabiliyor. Yapay zeka ile oynarken oyunda 10 farklı zorluk seviyesinden biri seçilebiliyor. Cihaz, bir USB kablosu ve adaptör veya üç adet şarj edilebilir lityum pil ile çalıştırılabiliyor.

Atari Mini Pong Jr‘ın çıkış tarihi ve fiyatı hakkında henüz net bir açıklama yapılmadı. Gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz.

Görsel: Atari