Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Efsane Video Oyunları Posta Puluna Dönüştü

Efsane Video Oyunları Posta Puluna Dönüştü

Tasarım stüdyosu Dorothy, son 50 yılın en etkili video oyunlarını posta pulu olarak yeniden tasarladı.

Tasarım stüdyosu Dorothy, tema belirlemek konusunda oldukça yaratıcı. Daha önce Londra sokaklarını şarkı isimleriyle adlandırdıkları Song Map ve ikonik tasarımları kesitlerine ayırdıkları Inside Information gibi ilginç projelerle ses getirdiler. Son yıllarda ise farklı kültür-sanat dallarını ele aldıkları posta pulu serileriyle anılıyorlar. Bu posta pullarını aynı panel üzerinde bir araya getirip posterler şeklinde sunuyorlar. Bu çalışmalarının tamamını burada görebilirsiniz. Edebi eserler ve Hip Hop albümleri için yaptıkları posta pullarının ardından şimdi de klasik video oyunları için yaptıkları Stamp Sheets: Classic Video Games ile meraklılarına sesleniyorlar.

Tasarımlar, video oyunlarının tarihsel gelişimini kutluyor

Bu yeni seri, dünya toplumunun Atari’nin 1972’de ikonik Pong oyununu piyasaya sürmesiyle başlayan 50 yıllık oyun deneyimini kutluyor. Atari bu 2 boyutlu grafiklerden oluşan tenis oyununu – bence harika bir oyun – çıkararak, milyar dolarlık bir endüstrinin ilk tohumunu atmıştı. Elbette video oyunlarının tarihi daha gerilere dayanıyor. 1940’ların sonlarında, 50’lerde ve 60’larda temelleri atılmış. Ancak Dorothy sektörleşme ve kitlesel tüketim anlamında ilk patlama yaşanan oyunlardan biri olarak Pong’u başlangıç noktası kabul etmiş. Nostalji yapmak isteyenler oyunu tarayıcı üzerinde şu sitede oynayabilirler.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Dorothy (@dorothy_uk)’in paylaştığı bir gönderi

Poster baskıda; Asteroids, Pac-Man, Sonic the Hedgehog, Resident Evil, Call of Duty, Animal Crossing, World of Warcraft, Grand Theft Auto, Minecraft ve Legend of Zelda dahil olmak üzere 42 efsane oyunun posta pulu versiyonu yer alıyor. Bu oyunlar; onlarca yıl, nesil, geliştirici ve konsol oyunu arasında bir nedenden ötürü kendi zamanlarının en iyisi sayılanlar arasından seçilmiş. Her oyun bir posta pulu olarak hayal edilmiş ve her pul temsil ettiği oyundan ilham alan soyut bir illüstrasyona sahip.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Dorothy (@dorothy_uk)’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: Dorothy