Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Klasik Video Oyunları Pul Koleksiyonunda

Klasik Video Oyunları Pul Koleksiyonunda

Royal Mail, yılın ilk pul setini İngiltere'nin 80'li ve 90'lı yıllarda çıkan efsane video oyunlarına adadı.

Royal Mail (İngiliz Kraliyet Postası) 2020’nin ilk pul koleksiyonunda 80’lerin ve 90’ların İngiliz yapımı ikonik oyunlarına yer verdi. Grafik tasarım ajansı Supple Studio ve retro oyun kitabı yayıncısı Bitmap Books ile işbirliği içinde tasarlanan set 12 puldan oluşuyor. Royal Mail ayrıca Association for UK Interactive Entertainment’dan (İngiltere İnteraktif Eğlence Derneği/UKIE) ve video oyunu uzmanları Julian Rignall ve Sam Dyer’dan da destek aldı.

Royal Mail sette Tomb Raider için 4 pula yer verdi

Pullardaki dünyaca en çok tanınmış oyun Tomb Raider. Sette Tomb Raider’ın evrimini gösteren dört pul yer alıyor. 74 milyondan fazla kopya satan oyun sinemaya da en son 2018’de olmak üzere birkaç defa uyarlandı ve gişe rekorları kırdı. Populous, Sensible Soccer, Lemmings, Micro Machines, Wipeout, Elite, Dizzy ve Worms da pullarda yer verilen diğer oyunlar.

Amaç, oyunu özetleyen ve onları yıllar önce oynayan insanlar için hatıraları geri getirecek ikonik bir görünümler yakalamak olmuş. Supple Studio’dan Jamie Ellul, pul tasarımının tahmin edilenden daha zor olduğunu vurguluyor. Çünkü ekranda iyi görünen şey, pul boyutunda basıldığında kötü görünebiliyor. Bu, her oyun için tam anlamıyla yüzlerce ekran görüntüsü almalarını gerektirmiş. Böylece hangi görüntünün pul boyutunda iyi görüneceğini deneme yanılma yöntemiyle test etmişler. Her oyunun adı ve çıktığı tarih de pulların sol alt köşesinde yer alıyor. Bu kısımdaki yazı tiplerinde de oyunların orijinal yazı tipine bağlı kalınmış. Tasarımcılar her pulda kullanılan Kraliçe’nin silüeti ve pul fiyatı gibi temel unsurları da pula uyumlu şekilde yerleştirmeye çalışmış.

12 pulluk setin tamamı 14,25 £ fiyatla satılıyor. Royal Mail internet sitesinden ön sipariş vermek mümkün.

Royal Mail

Royal Mail Royal Mail Royal Mail

Görsel: Royal Mail