Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Slowly: Mektup Arkadaşlığını Günümüze Taşıyan Uygulama

Slowly: Mektup Arkadaşlığını Günümüze Taşıyan Uygulama

Slowly, ortak ilgi alanları olan ve dünyanın farklı noktalarındaki kişileri buluşturarak nostaljik mektuplaşma deneyimi sunan bir mobil uygulama.

Anlık mesajlaşmalar, epostalar ve uygulamalar üzerinden başlatılan çevrimiçi sohbetler çoğu zaman hayatımızı hızlandırsa da, bazı şeylerin önemini yitirmesine neden olabiliyor. Teknolojinin bu kadar ilerlemediği yıllarda oldukça temel iletişim araçlarından olan mektup da bunlardan birisi. Hızlı iletişim nedeniyle bütün popülerliğini yitiren mektup arkadaşlığı, günümüzde nostaljik değeri olsa da Slowly aracılığıyla biçim değiştirmiş bir şekilde tekrar karşımıza çıkıyor.

Geleneksek mektup arkadaşlığı dinamiğini akıllı telefonlara taşıyan Slowly, nostalji ve teknolojiyi harmanlayarak güncel bir deneyim yaratıyor. Ayrıca dünyanın farklı noktasındaki kişilerle, anonim olarak mektuplaşmanızı sağlarken; farklı diller öğrenmek isteyen kişiler için pratik yapabilecekleri bir alan oluşturuyor. Ortak ilgi alanlarına göre kişileri eşleştiren uygulamada, istediğiniz taktirde mektup arkadaşınızın hangi ülkeden olacağına karar verebiliyorsunuz.

Dünyaya mektup yaz

Uygulamaya ilk giriş yaptığınızda öncelikle bir takma ad belirlemeniz ve sizi en çok anımsatan profil görsellerinden karakterlerden birini seçmeniz isteniyor. Ardından belirlediğiniz ilgi alanlarınıza göre kendinize bir mektup arkadaşı bulabiliyorsunuz. Burada iki seçeneğiniz var. İsterseniz uygulama otomatik olarak bir kişiyi sizinle eşleştirebiliyor veya mektup arkadaşı olmak istediğiniz kişiyi ülke, dil bilgilerine göre belirleyebiliyorsunuz.

Uygulamanın en güzel tarafı diğer mesajlaşma servislerinin sunduğu anlık iletişim zeminini yaratmıyor olması. Yani uygulama üzerinden mektup arkadaşınıza gönderdiğiniz mektup, aranızdaki mesafeyle doğru orantılı olarak hesaplanan süreye göre iletiliyor. Slowly üzerinden göndermek istediğiniz mektuplar için de bir sınırlama var. Günde yalnızca bir mektup gönderebiliyorsunuz.

Slowly’nin kullanıcılara sunduğu bir diğer özellik de pul biriktirilebilmesi. Uygulamayı ilk kullanmaya başladığınızda gönderdiğiniz mektuplarda mevcut konumunuz için atanan pula yer veriliyor. Diğer ülkelerdeki mektup arkadaşlarınızdan gelen mektuplar sayesinde koleksiyonunuza yenilerini ekleyebiliyorsunuz. Pul biriktirebilmenin bir diğer yolu da seyahat etmek. Slowly’de şu an 100’den fazla konum için keşfedilmeyi bekleyen pul bulunuyor.

App Store ve Play Store marketten ücretsiz olarak indirilebilen Slowly üzerinden fotoğraf gönderme seçeneği de bulunuyor. Fakat bir günde belirli miktarda fotoğrafı yalnızca mektup arkadaşlarınıza gönderebiliyorsunuz.

Slowly kullanıcılarının deneyimleri hakkında Twitter’da paylaştığı tweet’ler:

Görsel: Slowly