Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
84 Edebi Eser Posta Puluna Dönüştü

84 Edebi Eser Posta Puluna Dönüştü

Ali Johnson ve Jim Quail, klasik edebiyat eserlerini posta pulu olarak yeniden tasarladı.

Liverpool merkezli tasarım stüdyosu Dorothy‘den Ali Johnson ve Jim Quail; alternatif, saykodelik, elektronik ve post-punk albümlerin büyük boy posta pulları olarak yeniden yorumladıkları müzik tabanlı grafiklerle internetin dikkatini çekmişti. Bu defa ise edebiyat ve tasarım tutkunlarının çok ilgisini çekecek bir başka projeye imza attılar. Yeniden yorumladıkları eserler müzik albümleri değil, edebi eserler oldu.

Pulların hangi romana ait olduğunu bir görüşte anlayabilir misin?

Artık bu kitap kapağı, müzik, sinema ve grafik tasarım evrenleri arasındaki dönüştürme projeleri o kadar sık yapılıyor ki, sivrilip görünür olmaları pek de kolay değil. Ali Johnson ve Jim Quail’in tasarımları ise gerçekten bu güruh arasından sivrilebilecek kalitede. Pul tasarımları, 42’şer puldan oluşan iki panel (klasikler ve modern klasikler) halinde sunulmuş.

Otomatik Portakal, 1984, Mezbaha Beş, Yolda ve Gazap Üzümleri gibi çok bilindik eserler ilk etapta hemen göze çarpanlardan. Bazı kitaplar için tasarlanan pullarda, okuyucuları şaşırtabilecek daha dolaylı bir görsel ifade tercih etmişler. Öyle ki bu pulların üstünde yazan kitap isimlerini gizlerseniz, onların hangi kitaba ait olduğunu yalnızca okuyanlar ayırt edebilir.

Benim en beğendiğim tasarımlar; Drakula, Dönüşüm, Anna Karanina ve Suç ve Ceza için yaratılan pullar oldu. Sizinkiler hangileri?

edebiyat pul tasarımları

edebiyat pul tasarımları

Görsel: Dorothy