Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Müzik Tarihini Devre Şeması Şeklinde Özetleyen Diyagramlar

Müzik Tarihini Devre Şeması Şeklinde Özetleyen Diyagramlar

Tasarım stüdyosu Dorothy, müzikle ilgili cihazların devre şemalarını esas alarak müzik tarihini özetleyen diyagramlar tasarlıyor.

Dorothy, farklı kültür-sanat dallarını ele aldığı posta pulu serileriyle tanınan bir tasarım stüdyosu. Hip hop, video oyunları, edebiyat ve daha nice alanda efsane olmuş işleri bu pul serisiyle yorumladı. Bu defa ise çeşitli devre şemalarından ilham alarak farklı müzik türlerinin tarihini özetlediği çalışmalarıyla dikkat çekiyor. 

Müzik tarihini müziğe dayalı bir estetikle görselleştirmek

İngiltere merkezli stüdyo, her müzik türünün tarihini o türle bağlantılı bir devre şemasıyla anlatmış. Örneğin caz tarihini görselleştirmek için 1950’lerden kalma bir pikabın devre şemasını tercih etmişler. Rock müziğin tarihini ise bir gitar amplifikatörünün devre kartında haritalamışlar.

Stüdyonun internet sitesini incelediğinizde, bu yaklaşımı takip ettikleri başka bir çok diyagram ürettiklerini görüyorsunuz. Elektronik müzik tarihini, dünyanın ilk elektronik müzik enstrümanlarından biri olan bir teremin’in devre kartını esas alarak çizmişler. Alternatif müzik tarihi için eski bir transistörlü radyonun devre kartına haritalama yapmayı tercih etmişler. Dans müziği ve rave kültürü tarihini işlemek için de bir 303 bas sentezleyicinin devre şemasını seçmişler. 

Tüm bu diyagram tasarımlarına buradan göz atabilirsiniz. Dorothy’nin yeni çalışmalarını ise Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz. 

Görsel: Dorothy