Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Kentin Aktivizm Tarihini Kolajlarla Anlatmak

Bir Kentin Aktivizm Tarihini Kolajlarla Anlatmak

João Pombeiro, Lance Skiiiiwalker’ın "Chicago" parçası için hazırladığı müzik videosunda kentin aktivizm tarihini kolajlarla aktarıyor.

João Pombeiro, Portekizli sanatçı Surma’nın Wanna be Basquiat isimli şarkısı için hazırladığı müzik videosuyla adını duyurmuştu. Kolajlarla hazırladığı bu video, yönetmenin tarzını artık nerede görsek tanıyacağımız ayırt edici bir estetiğe sahipti. Bu defa Chicago ve aktivizm temalı bir başka müzik videosuyla dikkatleri çekiyor kendisi.

Video, Chicago kentine ve halkına yönelik bir övgü niteliğinde

Lizbon merkezli yönetmen João Pombeiro’nun tarihi, siyaseti ve sanatı birleştiren bu videosu; Chicago’ya, Ortabatı’nın en büyük şehrine ve halkına bir övgü niteliğinde. Video; topluluğun ve kültürün şiirsel kolajını sunuyor. Bu kolajlarla izleyiciyi farklı ​​zaman dilimleri ve mahalleler arasında yolculuğa çıkarıyor. Günümüzden ve onlarca yıl öncesinden arabaların yan yana gittiği sahneler, nostaljik günlük yaşam görüntüleri ve sokak protestoları zamandan bağımsız yeni bir evren oluşturuyor.

3 dakika 40 saniye süren film, Lance Skiiiiwalker’ın “Chicago” parçası için bir müzik videosu olarak yaratılmış. İki hafta önce Vimeo’da yayına girmiş ve Staff Pick olarak da öne çıkarılmış. Chicago ile ilgilenmeyenlerin dahi keyifle izleyeceği bir görsel şölen gibi. Parçada da sokak protestolarındaki konuşmalardan, polis sirenlerinden ve haber yayınlarından sesler kullanılmış.

Vimeo kanalı, Behance profili ve Instagram’ı üzerinden João Pombeiro’yu takip edebilirsiniz.

Bu arada aktivizm, tarih ve kolaj demişken Füsun Turcan Elmasoğlu’nun 1 Mayıs’ı konu alan Bellek Kayması isimli projesini anmadan geçemeyeceğim.

Chicago Chicago

Görsel: Vimeo