Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kızarmış Ekmek Sanatı

Kızarmış Ekmek Sanatı

Manami Sasaki, yenilebilir malzemeler kullanarak tost ekmeklerinin üzerine sanatsal düzenlemer yapıyor.

Sanat ve mutfak tutkusunu birleştiren pek çok yaratıcı insan var günümüzde. Ekmek yüzeyini bir tuval gibi değerlendiren VineyardBaker’ın işleri bunun en güzel örneklerindendi. Aile yemekleri için sanat eseri gibi saşimiler tasarlayan Mikyou’nun işleri de unutulmazlardandı. Vegan mutfağa ait tatlılar ve kahvaltılar, ebru ve mandala karışımı desenlerle süslenmiş smoothie’ler ve mandala kekler en leziz örneklerdendi. Bu defa ise kızarmış tost ekmekleri sanatla buluşuyor!

Her şey karantina döneminde, heyecan verici bir sabah rutini oluşturmak için başladı

Dışarda sipariş verirken kaşarlı ya da karışık gibi standart alanlara sıkışıp kalsak da evde çoğumuz kendimize has özel bir tost stiline sahibiz. Taze sebzelerle ve ev yapımı ekmek, salça gibi eşsiz malzemelerle tostumuzu zenginleştirmek bizim elimizde. Ancak yine pek çoğumuzun görsellik açısından Manami Sasaki‘nin tost ekmekleriyle rekabet etmesi zor. Japon tasarımcı ve sanatçı, sıradan bir tost ekmeğini adeta yenilebilir sanat eserine dönüştürmekte uzmanlaşmış.

Manami Sasaki’nin paylaşımlarına göz atarken sanat tarihinden, Japon resminden ve geometrik desenlerden ilham alan farklı stillerde işler yaptığını görüyorsunuz. “Tost sanatı yapmaya başlamamın nedeni sokağa çıkma yasağıydı. İşe gidip gelmek için bir buçuk saat harcıyordum ama evden çalışmak geç uyanmama ve tembelleşmeme neden oldu” diyor Sasaki. “Sabah erken kalkıp beni heyecanlandıracak bir sabah rutini oluşturmak istedim. İşte o zaman kahvaltı için tost sanatına başladım.”

Manami Sasaki’nin çalışmaları, kızarmaya hazır veya kızarmış tost ekmeği üzerine sebzeler, meyveler, otlar, yumurta, peynir ve somon gibi besinlerle yapılmış düzenlemeler. Bir dizi renkli sos da kullanıyor. Tüm bunlarla gölgeleme, renk ve doku açısından eksiksiz işler çıkarıyor. Ekmeklerin kızartılmadan önceki ve sonraki durumlarını da paylaşmayı ihmal etmiyor.


Manami Sasaki Manami Sasaki

Görsel: Instagram