Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yemek Temalı Klavye Tuşları

Yemek Temalı Klavye Tuşları

Tiny, 11 ay süren projesinin sonucunda minik atıştırmalıkların ve içeceklerin yer aldığı yemek temalı 61 adet klavye tuşu başlığı tasarladı.

Klavyelere olan ilgisini ve sevgisini bir şeyler yaratma duygusuyla birleştiren Tiny (tinymakesthings), klavye tuşları için ilginç ve renkli tasarımlar hazırlıyor. Bir sanat projesi olarak yaklaştığı son işinde bir klavyenin tüm tuşlarını polimer kil ve reçine kullanarak baştan yaratıyor. Her bir tuş renkli ve sevimli minik atıştırmalıklara ve yemeklere dönüşüyor.

Her biri ince detaylara sahip minik klavye tuşları

Oyunlar hakkında yazılar yazan ve teknolojik içerikli videolar çeken Tiny, renkli ve eğlenceli klavye fikrini kendi kullandığı klavyeyi görünce buluyor. Tuşların kapladığı alanların küçük olmasından dolayı her tuş için hazırlanan başlıkların detaylı bir şekilde tasarlanması gerekiyor. TikTok’taki takipçilerinin önerilerini kullanarak her hafta birer ikişer tuş başlığı hazırlamaya başlıyor. Kasım 2019’da başlayan bu proje yaklaşık 11 aylık bir sürecin ardından tamamlanıyor. Bu yaratım sürecinde kilden yapılmış yemek temalı 61 klavye tuşunun yanı sıra çizgi film karakterlerinin de klavye tuşlarını üretiyor.

Tiny, hazırladığı her tuş başlığı için ona denk gelen bir yiyecek seçiyor böylelikle tuşların yerini aklında tutması da kolaylaşıyor. Örneğin s harfi için suşi (sushi), l harfi için limon (lemon), y için yoğurt (yogurt), o harfi için Oreo ve u harfi için Starbucks’ın Unicorn Frappuccino’sunu kullanıyor. Tabii ki her tuş için bu şekilde ilerlemek mümkün değil. Bazı tuşlar harflere denk gelmediği için daha yaratıcı olmak gerekiyor. Bu noktada yiyeceklerin şekillerinden veya tuşların ifade ettiklerinden yola çıkarak minik killer oluşturuyor. Örneğin & tuşu için Alman simidi (pretzel) hazırlıyor. Simit kıvrımları birbiri içine geçen yapısıyla & tuşuna benziyor. Bir başka örnekte nokta tuşunun yer aldığı bölüm için çikolata tasarımı yapıyor. Period (nokta ve aynı zamanda adet dönemi anlamına geliyor) üzerinden yaptığı bir kelime oyunuyla nokta ve çikolata eşleştirmesini sağlamış oluyor.

tiny tiny tiny

Güzel olduğu kadar işlevsel de sayılır

Her bir tuş başlığının küçük bir sanat eseri olduğu projede amaç kullanışlı ve rahat bir deneyim yaşatmaktan öte göze hoş gelen eğlenceli bir iş ortaya koymak. İlk bakışta yemek ikonlarıyla dolu karmaşık bu klavye üzerinde yazı yazmak oldukça zor gözüküyor. Ancak yine de standart bir klavyede dakikada ortalama 70 ila 80 kelime yazabilen Tiny, bu klavye ile de dakikada ortalama 50 kileme yazabiliyor. Harflerin yerinin belli olmamasına ve biraz karmaşık bir görüntü sunmasına rağmen hiç de fena bir ortalama değil.

Tiny, Smorgasboard adını verdiği klavyesini satmayı veya düzenli olarak kullanmayı düşünmüyor. Onu bir sanat eseri olduğu için kendi evinde sergilemeyi planlıyor. Ayrıca yemek ikonlarıyla dolu klavyesinin tasarım sürecini de YouTube hesabında paylaşıyor. Yaklaşık 11 ay süren üretim sürecinin her aşaması ise Tiktok hesabında bulunuyor. Bununla birlikte internet sitesinde yapmış olduğu tekli tuş başlıklarını belirli dönemlerde satışa çıkarıyor.

@tinymakesthings

don’t cry! finally doing the subway sandwich spacebar..

♬ Money Mouf – Tyga & Saweetie & YG

@tinymakesthings

this song seems appropriate… thanks for coming along the journey!!

♬ Over Now – Calvin Harris & The Weeknd

@tinymakesthings

day 56 (4 left!) – a bento box just like how @sulheejessica makes lunch for her kids!! hehe #keycaps #HomeCooking

♬ feel something – bea miller – valenn🐺

@tinymakesthings

day 46 – and he went like ~

♬ Some Say (Felix Jaehn Remix) – Nea

Görsel: Twitter, YouTube