Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İleri Dönüşümle Birer Moda Tasarımına Dönüşen Klavye Tuşları

İleri Dönüşümle Birer Moda Tasarımına Dönüşen Klavye Tuşları

Bilgisayar klavyelerinin tuşlarını ileri dönüşümle giyilebilir hale getiren Endonezyalı sanatçı Alfaz Syam, yelekten güneş gözlüğüne tamamen tuşlardan oluşan moda tasarımları üretiyor.

Instagram’da skatesuckers adıyla bilinen Endonezyalı sanatçı Alfaz Syam, bilgisayar klavyelerini ileri dönüşümle giyilebilir hale getirerek modaya kazandırıyor. Klavyeleri kullanarak kendi imzası sayılan bir kar maskesi, eldiven, terlik, güneş güzlüğü ve yelek tasarlayan Syam, Puma Plexus Keeb adını verdiği bir de spor ayakkabı üretti. Klavye tuşlarından oluşan ayakkabıları genellikle 2 ila 3 gün içinde tasarladığını belirten sanatçı, logosuna sadık kalabilmek için legolarla desteklediği Puma Plexus Keeb’i 7 günde ortaya çıkardığını belirtiyor.

Hypebeast‘e konuşan Syam, kaykay ve film çekimlerinden kalan vakitlerinde hurdalıklardan eski klavyeler topladığını söylüyor. Pinterest’te gördüğü bir görselin ilham verdiği sanatçı, klavye tuşlarından oluşan ileri dönüşüm bir koleksiyon hazırlamaya böyle karar veriyor. Klavye tuşlarını imzası olarak kullanmaya devam edeceğini söyleyen Syam’ın hedefi klavye tuşlarını dahil edebileceği yeni sanat biçimlerini denemek. Syam’ın birbirinden ilginç tuşlu tasarımlarına gelin birlikte göz atalım:

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Alfaz (@skatesuckers)’in paylaştığı bir gönderi

Görseller: Hypebeast, Twitter, Instagram