Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Güneş Panelli Şişme Çadır

Güneş Panelli Şişme Çadır

Jackery, esnek güneş panelli çadırı LightTent-AIR ile kamp sırasında harici güç kaynaklarına duyulan ihtiyacı ortadan kaldırıyor.

Kamp sırasında kullanılabilecek bir çok taşınabilir güç kaynağı ya da güneş enerjili çözüme rastlamak mümkün. ABD’li taşınabilir enerji şirketi Jackery ise LightTent-AIR isimli çadırıyla böyle harici çözümlere duyulan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Bu şişme çadır, bu yıl CES‘te bir konsept olarak tanıtılmış ve inovasyon ödülü almış.

Çadır temelde dört ila beş kişinin konaklayabileceği kapasitede. Kendi kendini destekleyen şişirilebilir bir iskelete sahip. Su geçirmez ve alev geciktirici PVC kumaştan yapılmış. Jackery, bu malzemenin aynı zamanda mükemmel ısı yalıtım özelliklerine sahip olduğu ve çadırı temiz tutmayı da kolaylaştırdığı iddiasında.

Çadırın yan cepheleri esnek güneş panelleriyle donatılmış

Çadırın yan duvarlarında bulunan iki adet esnek galyum arsenit güneş paneli, 1.200 watt’a kadar güç üretiyor. Gün boyunca bu paneller tarafından üretilen enerji, yerleşik “elektrik depolama modüllerinde” (piller) depolanıyor. Böylece kullanıcı, güneş battıktan sonra da cihazlarını şarj etmek ya da aydınlatmaları açmak için bu enerjiyi kullanabiliyor.

Şirket, LightTent-AIR’in birkaç yıl içinde piyasaya çıkabileceğini açıklamış. Fiyatlandırma veya net çıkış tarihi hakkında ise henüz bir açıklama yapmamış.

Sıra dışı kamp deneyimi sunan diğer çadır ve karavanları şu derlemede görebilirsiniz.

Görsel: Jackery