Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Katlanabilir, Taşınabilir ve Giyilebilir Bilgisayar Klavyesi

Katlanabilir, Taşınabilir ve Giyilebilir Bilgisayar Klavyesi

Japon teknoloji şirketi Grabshell, hareket halindeyken kullanılabilen taşınabilir, katlanabilir ve giyilebilir bir bilgisayar klavyesi geliştirdi.

Japon teknoloji şirketi Grabshell, hareket halindeyken kullanılabilen katlanabilir, taşınabilir ve giyilebilir bir bilgisayar klavyesi geliştirdi. Siyah ve beyaz olmak üzere iki renkte üretilen giyilebilir klavye ile yürürken mail atabilir, etrafta dolaşırken kod yazabilir ya da oyun oynayabilirsiniz.

Katlanıp açılabilen ve tamamen özelleştirilebilen klavye, yanında bulunan askılar aracılığıyla oyun konsolu tutar gibi kavrayabiliyor. Giyilebilir klavyenin her iki yüzünde de tuşlar bulunuyor. Baş parmaklar için ön tarafta özel işlev ve gezinme tuşları yer alırken geri kalan parmaklar için arka yüzde QWERTY tuşları bulunuyor. Giyilebilir klavye, açılarak geleneksel klavye görünümünde ya da katlanmış şekilde çift yönlü olarak kullanılabilir.

Bir dönem sıklıkla çalışırken ölen insanların haberleriyle gündeme gelen Japonya’da, uzun çalışma saatlerinden dolayı hareketsiz kalmak ve buna bağlı olarak sağlık sorunları yaşamak çok yaygın bir problem. Öyle ki bunu anlatan özel bir ifade bile var: Karoshi, Japonca’da gereğinden fazla çalışmaktan ölmek anlamına geliyor. Hal böyleyken özellikle masa başı çalışanların sağlıklarını koruyabilmeleri için dik durmayı sağlayan pelüş oyuncaklar gibi birbirinden yaratıcı çözümler geliştiriliyor. Hareket etmeyi teşvik eden Grabshell klavyesi de bu yaratıcı çözümlerden biri.

Windows ve macOS’a kablosuz olarak bağlanan GrabShell klavyesi, şarj için USB-C bağlantı noktasına sahip. Ayrıca 200mAh kapasiteli pil ile kullanıcılara fişe takılmadan uzun süre kullanım vadediyor. Onyx Black ve Moon White adlı iki versiyonuyla ön siparişe açılan taşınabilir ve giyilebilir klavye, Haziran 2023 itibarıyla satın alan kullanıcılara teslim edilecek. Ürüne bu bağlantı üzerinden ulaşabilir; tanıtım videosunu ise aşağıda izleyebilirsiniz.

Görseller: Youtube