Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IFA 2014 – Bilgisayar Teknolojileri

IFA 2014 – Bilgisayar Teknolojileri

Internationale Funkausstellung Berlin 2014’te öne çıkan ürün ve teknolojiler.

Internationale Funkausstellung Berlin veya basit kısaltmasıyla IFA fuarı 1924’ten bu yana düzenlenen bir teknoloji fuarı. O yıllarda hakim teknoloji radyo olsa da günümüzde çok daha geniş bir yelpaze ile organize ediliyor. Pek çok teknoloji geliştiricisi ise bu yeni ürünlerini bu fuarda tanıtmayı seçiyor. Bu nedenle fuarın öne çıkan ürünlerini Bigumigu olarak derlemek istedik. Bu konuda da Türkiye’deki en iyi teknoloji içerik üreticilerinden LOG’dan yararlandım.

IFA 2014’te bir çok ürünü ve teknolojiyi dört kategori altında sınıflandırdım. Bunlar; Akıllı Telefonlar, Ev ve Görüntü Teknolojileri, Giyilebilir Teknolojiler ve Bilgisayar Teknolojileri.

Bilgisayar Teknolojileri

Logitech; bilgisayar, tablet ve akıllı telefon ile birlikte kullanılabilen ilk masaüstü klavyesi K480’i IFA fuarında tanıttı. Kullanıcılarına birden fazla cihaza aynı anda bağlanma imkanı sunan ürün Mac, Windows, Chrome OS, iOS ve Android destekli cihazlarla uyumlu çalışıyor. Mevcut klavyelerdeki tüm tuş ve kısa yollara sahip olan K480, aynı zamanda mobil cihazları rahatça görebilmeniz için geniş bir standa sahip. Amerika ve Avrupa’da bu ay piyasaya sürülecek olan ürünün fiyatı ise 49.99 Euro. (LOG yazısı)

Intel’in bu sene fuarda tanıttığı Core M işlemci ve yeni nesil anakartlar oldukça dikkat çekti. Lenovo’dan Acer’e çok sayıda bilgisayar üreticisinin hibrit bilgisayar ve tabletlerinde kullanacağını açıkladığı Core M işlemciler, kolay kullanım ve performans özellikleriyle göz doldurdu.

Core M işlemciler 4.5 Watt’lık enerji tüketimi ile çalışıyor. Ancak bu değer normal kullanımlarda 6 Watt seviyesine çıkacak. Bu sayıların anlamı ise bir önceki işlemcilere göre 1.7 saat daha uzun pil ömrüne sahip olması. Aynı zamanda geliştirilen ince tasarım yeni geliştirilecek hibrit bilgisayar ve tabletlerin de daha ince tasarlanmasına olanak tanıyacak. Core M işlemci ile piyasaya sürülecek ilk ürün ise Lenovo’nun ThinkPad Helix isimli tableti olacak. (LOG yazısı)

Samsung, IFA 2014’te düzenlediği SmartMultiXpress tanıtım etkinliği ile 10 yeni çok fonksiyonlu yazısını tüketicilere sundu. Android işletim sistemli ilk yazıcı olma özelliğini taşıyan bu yazıcıların her biri 10.1 inç tam dokunmatik ekrana sahip. Bu ekranlar kullanıcılara bilgisayara veya sunucuya bağlanma gereksinimi duymadan tarayıcıdan, elektronik postadan veya içerik depoladığınız herhangi bir mecradan arama ve yazdırma imkanı sağlıyor. Dokunmatik ekran belgelerin önizlemesine imkan sunarken Galaxy serisinde kullandığı Akıllı Kullanıcı Deneyimi Merkezi ve Bulut Yazdırma Hizmeti bulunuyor. Yazıcılara ayrı olarak satın alınabilen Samsung NFC Pro aksesuarı ile birlikte akıllı telefonlar kullanılarak mobil yazdırmaya da imkan sağlıyor. Sahip olduğu 1 Ghz çift çekirdekli işlemci ile de önceki nesil yazıcılara daha daha hızlı yazdırma ve tarama yapmayı mümkün kılıyor. (LOG yazısı)

Toshiba, ilk kablosuz SSD taşınabilir diski Canvio AeroMobile’i IFA fuarında sundu. Taşınılabilirliği ve performansıyla dikkat çeken ürün akıllı telefon, dizüstü bilgisayar, tablet ve PC’lerle uyumlu olarak çalışabiliyor.

128 GB’lık depolama alanına sahip olan cihazın dahili SD kart desteği de bulunuyor. Piyasada bulunan sürücülere kıyasla darbe ve titreşime de daha dayanıklı olması da dikkatlerden kaçmıyor. Dolu batarya ile 8 saat video akışı sunan ürün, Wi-Fi 802.11b/g/n desteği ile aynı anda 8 cihaza bağlanabiliyor. Dilerseniz de USB 3.0 bağlantı portu da bulunuyor. iOS ve Android için geliştirilen uygulama ile ise hızlı erişim ve veri transferi yapabiliyorsunuz. Internet Pass-Thru modu sayesinde aynı anda internette gezinip SSD’ye erişim sağlayabiliyorsunuz. 120 gram ağırlığında bu cihazın satış fiyatı ise 119 Pound olarak belirlenmiş. (LOG yazısı)