Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kronik Eklem Ağrılarına Yönelik Giyilebilir Ağrı Kesici

Kronik Eklem Ağrılarına Yönelik Giyilebilir Ağrı Kesici

Kineon Design Labs adlı girişim, ışık terapisiyle ağrıları dindiren giyilebilir bir ağrı kesici cihaz geliştirdi.

Işık tedavisi sunan cihazlar geliştiren teknoloji girişimi Kineon Design Labs, LED ve lazer teknolojisini bir araya getirerek kas ve eklem ağrılarının iyileşmesini hızlandıran giyilebilir bir cihaz tasarladı. Taşınabilir bir ışık terapisi cihazı olan MOVE+, tıpkı regl ağrıları için giyilebilir ağrı kesici görevi gören Myoovi gibi vücuttaki ağrı kaynağının üzerine konumlandırılıyor. Ardından kronik ağrıyı hafifletmek ve kan akışını artırarak iyileşmeyi hızlandırmak için sorunlu bölgeye çift ışık terapisi uyguluyor.

Giyilebilir cihaz, birbirine bağlanabilen ve diz, omuz, dirsek, boyun, karın, uyluk veya vücudun ağrılı herhangi bir bölgesine takılabilen üç modülden oluşuyor. Cihazlar bağımsız olarak kullanılabiliyor veya vücudunu tek bir cihaz kayışına uygun olmayan kısımlarına birlikte sarılabiliyor.

Kas ve eklem ağrısının olduğu bölgeye bağlanan MOVE+, kırmızı LED ışık vererek ağrılı bölgedeki kolajeni uyarıyor. Bu şekilde artan kolajen salgısı, enflamasyonu azaltarak kan dolaşımını iyileştiriyor. Lazer ışığı ise hücre yenilenmesini hızlandırarak daha derinden hissedilen kronik ağrının hafiflemesine yardımcı oluyor. Taşınabilir ve giyilebilir bir ağrı kesici olan Kineon MOVE+ esasında, cilt tedavisinde sıklıkla kullanılan ve kan dolaşımını hızlandıran kırmızı ışık terapisiyle ağrının kaynağına yönelik bir tedavi uyguluyor.

Görseller: Kineon, Youtube