Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Livia’yla Regl Sancılarından Yan Etkisiz Kurtulun

Livia’yla Regl Sancılarından Yan Etkisiz Kurtulun

Livia, regl sancılarını yan etkiye sebep olmadan ortadan kaldıran bir giyilebilir teknoloji ürünü.

Kadınların %50’si regl döneminde yaşadıkları ağrılardan şikayetçi. Kadınlar, bu acıyı dindirmek ve hayatlarına bu regl semptomları olmadan devam edebilmek için genellikle ağrı kesicilere başvuruyor.

Başarısı klinik deneylerle ispatlanmış Livia ise, kadınlara regl sancılarını ağrı kesici kullanmadan durdurabilecekleri bir çözüm yolu sunuyor.

iPulse Medical tarafından geliştirilen giyilebilir teknoloji, psikolojideki “Kapı Kontrol Teorisi” (ağrılı uyaranların algılanmadan önce karşılaştığı mekanizma) üstüne kurulu bir sistemle çalışıyor. Vücuttaki sinirleri uyararak acıyı bloke edip beyne ulaşmasını engelleyen Livia, etkisini anında gösteriyor ve açık kaldığı sürece ağrıyı hafiflettiği gibi hiçbir yan etkiye de sebep olmuyor.

Minik boyutlardaki cihaz, klips yardımıyla giysilere sabitlenebiliyor ve bu sayede dışarıdan bakıldığında belli olmuyor. Cihaza bağlı 2 kablonun uçları, ağrıyan bölgeye yapışkan bantlar sayesinde kolayca tutturulabiliyor. Bir kılıf ve USB şarj kablosuyla birlikte gelen Livia, hafif olduğundan vücut için ekstra bir ağırlık yaratmıyor.

Bir Indiegogo projesi olan Livia’nın dağıtımına Ekim ayında başlanacağı tahmin ediliyor. Satış fiyatı 149 dolar olarak belirlenen giyilebilir teknolojinin erken sipariş dönemindeki fiyatı ise 85 dolar artı kargo ücreti olarak belirlenmiş. Farklı renk seçeneklerine sahip cihazlar, tercihe göre tek tek ya da setler halinde satın alınabiliyor.

50.000 dolar hedefle başlatılan ve sonlanmasına 1 ay kalan Livia kampanyası, şimdiye kadar 257.081 dolar destek toplamayı başarmış.

Görsel: Livia, YouTube