Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LG’den Katlanabilir Akıllı Klavye

LG’den Katlanabilir Akıllı Klavye

LG tablet ve akıllı telefonlar için geliştirdiği klavyeyle taşınabilir ve katlanılabilir modellerin yeni gözdesi olmaya aday.

Taşınabilir klavyeler yeni değil. Keza katlanabilen modeller de. Bluetoothla bağlanan bu tür modellerin arasındansa kullanım kolaylığı dışında Android ve iOS ortamlarıyla uyumlu, birden fazla cihaza aynı anda bağlanabilen bir model sıyrılabilirdi. LG’nin piyasaya sunmaya hazırladığı Rolly Keyboard tam da bu özellikleri içeriyor.

Klavye birden fazla cihaza aynı anda bağlanması dışında çantanızda pek yer kaplamayacak boyuta gelebilmesiyle oldukça cezbedici.

Dört dizinin birleşiminden oluşan akıllı klavye markanın deyişiyle bir “sopa”yla birleşerek manyetik şekilde katlanıyor. Otomatik olarak açılıp kapabilen klavye bu hareketi doğrultusunda akıllı telefonunuz ve/veya tabletinizle de otomatik olarak bağlantı kurabiliyor/bağlantıyı kesebiliyor. Klavyenin 17 mm’lik tuşları da ortalama bir klavyenin (18 mm) hemen hemen aynı boyutta.

Bataryası ise ortalama kullanım koşullarında klavyeye 3 aylık kullanma süresi veriyor.

Berlin’de düzenlenen en eski ve önde gelen elektronik ve ev aletlerine yönelik fuar olan IFA‘da tanıtıldıktan sonra Eylül ayında ABD’de satışa çıkması beklenen klavyenin diğer kıtalardaki satışı için yılın son çeyreği planlanıyor. Klavyenin fiyatıyla ilgiliyse henüz bilgi verilmedi.

Görseller: YouTube