Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hareket Kontrol Destekli Giyilebilir Fare: Snowl

Hareket Kontrol Destekli Giyilebilir Fare: Snowl

Yapay zeka destekli Snowl, dokunmatik yüzeyi ve el hareketlerini algılayan teknolojisiyle cihazları uzaktan kontrol etmeye imkan tanıyor.

Her ortamı yazı yazmaya uygun hale getiren ve klavye özelliğinin yanı sıra fare özelliği de bulunanan Tap Strap’in güncellemelerle birlikte geldiği son hali SXSW 2019 kapsamında ele almıştık. Bu ürüne hem tasarım hem de deneyim açısından benzeyen Snowl, işaret parmağına takılarak kullanılıyor. Dokunmatik yüzeyi ve sezgisel hareket kontrolü sayesinde bilgisayar, akıllı telefon, tablet gibi cihazlarda rahat ve hızlı kullanım sunuyor.

Snowl, el ve parmak hareketlerini izliyor

Parmak faresi olarak adlandırabileceğimiz Snowl’da üç farklı mod bulunuyor. Air Mouse modu ile çeşitli aktiviteleri gerçekleştirirken cihazı uzun mesafeden kontrol etmek ve bir arabirim denetleyicisi gibi kullanmak mümkün oluyor. Hareket modunda ise kullanıcının el ve parmak hareketlerine göre geri bildirim vermesine imkan tanıyor. Makine öğrenme sayesinde elin hareketliliğini organik bir şekilde öğrenerek kullanıcının ekranda ne yapmak istediğini tanımlıyor ve uyguluyor. Kullanıcı kendi belirlediği özel hareketleri kaydedebiliyor. Son modda ise Snowl şarj yuvasına yerleştiriliyor ve kumada kolu işlevi görüyor. Klasik bir farenin yapabildiği tüm işlemleri gerçekleştirebiliyor.

Snowl ile sunumları daha rahat gerçekleştirmek, bilgisayarınızı olduğunuz yerden kontrol etmek ve hatta bilgisayarlarda, akıllı telefonlarda, tabletlerde oyunlar oynamak mümkün. Hareket kontrolü sayesinde oyun oynarken sanala gerçeklik deneyimine benzer bir his oluşturuyor.

Aynı anda farklı cihazlara bağlanabiliyor

Snowl, Bluetooth aracılığıyla eşleşiyor. Birden fazla cihaza bağlanabiliyor ve kullanım sırasında hızlı geçiş yapılabiliyor. 3 eksenli jireskop, ivmeölçer ve sensörler sayesinde el hareketleri çok hızlı bir şekilde işleniyor. Yapay zeka algoritması sayesinde 3B konumlama yapabiliyor. Kumanda kolu modunda fare gibi kullanılırken aynı zamanda şarj oluyor. Tek pil süresince 11 saate kadar kullanım sunuyor.

Kickstarter’da fonlanan ürün 10 bin dolarlık hedefini kısa sürede geçti. Projenin fon süresinin sonlanmasına 21 gün daha varken 102 bin dolardan fazla para topladı ve daha fazla yatırım almaya devam edecek gibi gözüküyor.

Snowl’un farklı kullanım alanlarında ne gibi deneyimler sunduğu hazırlanan çeşitli videolarla gösteriliyor. Kullanımının nasıl olduğu ve neler yapılabileceğini aşağıdaki videolarda görebilirsiniz.

Görsel: YouTube, kickstarter