Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Samsung’un Masa Üzerine Yansıyan Görünmez Klavyesi: SelfieType

Samsung’un Masa Üzerine Yansıyan Görünmez Klavyesi: SelfieType

Samsung'un yapay zeka destekli SelfieType isimli sanal klavyesi cihazların ön kamerasını kullanarak her alanda klavye kullanma imkanı sunuyor.

İş yerinde, bir kafede ya da herhangi bir ortamda telefondan mesaj yazmak veya bir iş maili göndermek artık sıradan bir iş halini aldı. Ancak telefon ekranında bulunan küçük klavyeleri kullanarak hızlı ve hatasız bir yazım yapmak için oldukça dikkatli ve bu alanda tecrübeli olmak gerekiyor. Neyse ki girişimciler ve teknoloji şirketleri telefonun küçük ekranından kurtaracak projelerle sanal klavye alanında yenilikçi tasarımlar sunuyor.

Portatif çözümler sunan sanal klavyeler

Taşınabilir ve hayatı kolaylaştıracak çözümler sunan portatif klavyelerin gelişimi aslında bir süredir devam ediyor. 2014 yılında haberini yaptığımız avuç içine sığan AirType bu klavyelerin arasında yer alıyor. LG’nin, 2015 yılında tanıttığı katlanabilir akıllı klavyesi ise kullanım sırasında standart boyutlara yakın olsa bile katlanabiliyor ve çantada taşınabilecek bir hale gelebiliyordu. Portatif klavye aynı anda birden fazla cihaza da bağlanabiliyordu. AirType gibi alışılagelmiş klavyelerin dışında yeni bir deneyim sunan Tap Strap’in 2016 yılında Beta aşamasındayken haberini yapmıştık. Giyilebilir tekstil bazlı ürün her yüzeyi klavye ve fare haline getirebiliyordu. Kullanıcıya göre programlanabilir ve özelleştirilebilir ürün, SXSW Interactive Innovation Awards 2019’da Style & Wearable Tech kategorisinin finalistleri arasında yer almıştı.

SelfieType cihazların ön kamerasını kullanarak parmak hareketlerini takip ediyor

2012 yılından bu yana Samsung çalışanlarının yenilikçi fikirlerini destekleyen C-Lab programında yer alan SelfieType isimli proje de sanal klavye anlayışında yeni bir pencere açıyor. Telefonlarının yanında tamamlayıcı ürünleri ile de hayatı kolaylaştıran dokunuşlar yapan marka SelfieType ile her an her yüzeyi QWERTY klavyeye dönüştürebiliyor.

CES 2020 ile birlikte gündeme gelen SelfieType’ı kullanmak için herhangi ekstra bir aparat takmak gerekmiyor. Ön kameradan gelen parmak hareketleri analiz eden sanal klavye yapılan dokunuşları yapay zeka ile işliyor ve kullanıcının elinin altında klavye varmış gibi yazı yazmasını sağlıyor. CES 2020’de yeniliğin duyrulmasının ardından sanal klavyenin kullanım şekli de merak konusu olmuştu. Samsung Newsroom görünmez klavyenin çalışma prensibini anlatan bir video ile bu akıldaki soruları giderdi.

Telefon dışında tablet ve laptop gibi ön kameraya sahip farklı teknolojik cihazlarla da uyumlu olan SelfieType’ın tanıtım videosunda kullanıcılar toplantıda veya bir kafede iken oldukça pratik bir şekilde klavyeyi kullandığı görülüyor. Videoda yapay zeka algoritmasının parmakları nasıl algıladığı da gösteriliyor.

Görsel: YouTube, Samsung Newsroom