Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Impossible Foods’tan İki Yeni Ürün: Impossible Pork ve Impossible Sausage

Impossible Foods’tan İki Yeni Ürün: Impossible Pork ve Impossible Sausage

Impossible Foods CES 2020'ye yeni ürünleri etsiz domuz (Impossible Pork) ve etsiz sosis (Impossible Sausage) ile geldi.

Impossible Foods geleceğin tüketim alışkanlıklarını değiştirmeye yönelik yenilikler yapmaya devam ediyor. Hayvansal gıda kullanmadan tamamen bitkisel ürünler ile et üreten şirket 2016 yılında Impossible Burger’i tanıtmıştı. CES 2019’de ise tadı, dokusu ve besin değerleri ile gerçek ete daha yakın bir deneyim sunan Impossible Hamburger 2.0 ile En Beklenmedik Ürün (Most Unexpected Product), En Etkili Ürün (Most Impactful Product) ve En İyilerin En İyisi (Best of the Best) ödüllerine layık görüldü.

Impossible Foods, CES 2019’un ardından Burger King ile bir anlaşma gerçekleştirmiş ve gerçek bir hamburger sevdalısı olan müşterileri bile şaşırtacak bir ürün çıkarmıştı. Anlaşma ile ortaya çıkan Impossible Whopper’ı deneyimleyen müşteriler iki ürün arasında bir fark hissedemediklerini söylemişti. ABD’de 59 şubede satışına başlanan ürün dört ayda bu sayıyı 7 binin üzerine çıkardı ve büyük başarı elde etti. CES 2020’ye yeni lezzetlerle geleceğini duyuran şirket etkinlikte etsiz domuz (Impossible Pork) ve sosis (Impossible Sausage) ürünlerini tanıttı. Katılımcılar buğday ve soya proteini sayesinde besin değerini korumuş yeni ürünleri deneyimleme şansını yakaladı.

Impossible Food ürün yelpazesini genişleterek daha çok insana ulaşmayı hedefliyor

Domuz eti dünyada en çok tüketilen et ürünleri arasında yer alıyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre, sığır ve manda eti tüketimin yüzde 22.2’sini oluştururken domuz eti tüketimi yüzde 36’dan daha fazla. Impossible Food dünya genelinde popüler olan bu ürünü listesine ekleyerek hem ürün yelpazesini geliştiriyor hem de hedefleri doğrultusunda çalışmaya devam ediyor. Şirketin öncelikli hedefi ise 2035 yılına kadar yiyecek üretim zincirinden hayvanları almak.

Impossible Pork ve Impossible Sausage Helal ve Koşer sertifikalı

Şirket etsiz domuz eti ürününün İslam ve Musevi dinine uygun Helal ve Koşer sertifikaları da bulunduğunu da belirtiyor. Impossible Pork her ne kadar bu sertifikalar ile desteklense de ürünün domuz etini taklit eden bir lezzete sahip olması inançları doğrultusunda domuz eti tükenmeyenler için dezavantaj yaratıyor.

Impossible Foods kurucusu ve genel müdürü Patrick Brown, ürün çeşitliliğini dünyada en çok tüketilen yiyecekleri de listelerine ekleyerek genişlettiklerini söylüyor. Hayvan ihtiyacını ortadan kaldırana kadar ve küresel gıda sistemini sürdürülebilir bir konuma getirene kadar çalışmaya devam edeceklerini vurguluyor.

Impossible Sausage ilk olarak 139 Burger King şubesinde satışa çıkacak. Impossible Pork pazarı için hedefse Uzak Doğu. Brown, özellikle gelecek iki yıl içinde etsiz domuz eti ürünlerinin Asya pazarında yer alacağını söylüyor. Bu bölgede tüketimin fazla olduğunu vurgulayarak pazarın oldukça cazip olduğunu ifade ediyor. Çin’in nüfusu yaklaşık olarak 1,3 milyar. Toplam et tüketiminin yüzde 75’ini domuz eti oluşturduğu düşünüldüğünde Impossible Pork’un Çin’de önemli bir pazar payı oluşturabileceğini söylemek mümkün.

Benzer hedeflerle kurulan ve ürün yelpazesini genişleterek ilerleyen Beyond Meat’in etsiz sosisleri ise 2018 yılından bu yana piyasada bulunuyor. Ayrıca Burger King ile anlaşan Impossible Food gibi Beyond Meat’in de Carl’s Jr. ile anlaşması bulunuyor. Her iki şirket de farklı formatlarda ürünler genişleterek çeşitliliği arttırmayı ve insanlara alternatif bir et tüketiminin olabileceğini göstermeye çalışıyor.

Görsel: Twitter
Manşet görseli düzenlenmiştir.