Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Etsiz Et Ama Aynı Lezzet

Etsiz Et Ama Aynı Lezzet

Impossible Foods, ABD’deki ilk ulusal kampanyasında vegan hamburgerleriyle birlikte etin ne olduğunu yeniden tanımlıyor.

Web Summit 2020’de hem basın toplantısında hem de “Is a meat free world impossible?” isimli oturumda yakın mercek altına da altığımız Impossible Foods istikrarlı büyüyüşünü sürdürüyor. Impossible Burger’in yanı sıra, Impossible Pork ve Impossible Sausage ile çeşitliliğini de arttıran marka şu anda ABD’de yaklaşık 20 binden fazla süpermarkette ve 30 bin restoranda satılıyor.

Impossible Foods, Wieden + Kennedy Portland tarafından yaratılan ilk küresel kampanyasında kendilerinin de et statüsünde olduğunu yüksek sesle ifade ederek daha geniş bir tüketici farkındalığı yaratmayı amaçlıyor. Et severlerin ön yargılarına meydan okumayı hedefliyor. Et ikame ürünler sunan markanın niş bir pazardan ana akım bir seçeneğe dönüşebileceğini vurguluyor.

Et ikame ürünlerin yükselişi

Blue Horizon Corporation tarafından yürütülen bir raporda alternatif proteinlerin 2035 yılına kadar piyasanın yüzde 22’sine hakim olması bekleniyor. Kâr amacı gütmeyen kurumların tüketicilerin geleneksel ve alternatif et arasındaki farkı anladığını söylemesine karşı sığır eti üreticileri bu konuda sert bir tutum sergiliyor. ABD’de Arkansas, Mississippi ve Missouri gibi eyaletlerinden sığır eti endüstrisi üreticileri bitki bazlı ürünlerin yasal olarak et ibaresiyle satılmasına itiraz ediyor.

Nasıl ki bitkisel bazlı ürünler sunan İsveç merkezli vegan gıda şirketi Oatly, Avrupa Parlamentosu’nun bitki bazlı ürünlerin ambalajlanmasına ilişkin potansiyel yasa kısıtlamasına karşı ses getiren bir kampanya sunduysa Impossible Foods da ABD’de sığır eti endüstrisi için benzer bir ses yükseltiyor.

Impossible Foods CEO’su ve Kurucusu Dr. Patrick O. Brown, insanların arzuladığı et lezzetini ve deneyimini çiflik besiciliğinin ortaya çıkardığı çevresel zararlar olmadan sunabildiklerini vurguluyor. Bunu göstermek için ülke çapında ilk defa bir kampanyaya imza atarken söylemlerini cesur ve net tutuyor: We Are Meat (Biz Etiz).

Kampanya ülke çapında satılan Impossible Foods ürünü Impossible Burger hakkında farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Geçtiğimiz yıllarda Burger King ile de bir anlaşma gerçekleştiren Impossible Foods, Impossible Whopper adıyla etsiz hamburgerin satışına başlamıştı. ABD’de 59 şubede başlayan bu ortak girişim dört ay gibi kısa sürede 7 binden fazla şubeye yayılmıştı.

Görsel: YouTube