Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Volvo için Nihai Güvenlik Testi Nedir?

Volvo için Nihai Güvenlik Testi Nedir?

Güvenliğin yanı sıra sürdürülebilirliğe de odaklanan Volvo, bu konuda sektörde öncü bir şirket olduğunu en önemli güvenlik testi fikri üzerinden gösteriyor.

Otomotiv sektöründe güvenlik kavramından bahsedildiğinde akla gelen ilk markalardan biri Volvo oluyor. C60 modelinin güvenlik özelliklerini tanıttığı The Moments kampanyası, şeritten ayrılma uyarısı (Lane Departure Warning) fonksiyonunu gösterdiği The Parents kampanyası ve kör nokta uyarısı (Blind Spot Information System) teknolojisini tanıtmak için hazırladığı Blind Spot Billboard işiyle birlikte araçlarının sürüş sırasında her anlamda güvenliği sağlamaya yönelik özellikler barındırdığını gösteriyordu. Peki böylesine her ayrıntıyı düşünen bir otomotiv şirketi için konu güvenlik testi olduğu zaman en uç sınır ne olur?

Otomotiv alanında sektörde güvenlik denince akla gelen bir şirket olmanın yanı sıra odağını genişleterek sürdürülebilirlik kavramına da odaklanan Volvo, hem insanlığın güvenliğini hem de içinde yaşadığımız gezegenin güvenliğini önemsediğini gösteriyor.

volvo

En büyük tehdide karşı önlem

Grey tarafından yaratılan The Ultimate Safety Test kampanyasında Bjorn isimli bir sözcü, Volvo’nun yıllar boyu süre gelen güvenlik testlerini ve bu testlerin şu anki durumunu yerinde incelemek için Volvo merkezine gidiyor. Ziyaret edilen bir diğer nokta ise sıra dışı bir İskandinav atmosferine sahip test alanı oluyor. Sözcü, vince asılı şekilde yaklaşık 30 metre yükseklikte bulunan aracı göstererek bunun en büyük testlerden biri olduğunu söylediği anda hiç hesapta olmayan bir olay gerçekleşiyor. Kutuplara yakın bir noktada gerçekleştirilen serbest düşme testinin yapılacağı yerin hemen yanında büyük bit buz kütlesi kopuyor.

Volvo çöken buzulun ardından güvenliğimiz için en büyük tehlikenin yolda olduğunu hatırlatıyor. Ne ana merkezde gerçekleştirilen testler ne de açık alanda yapılan güvenlik testleri Volvo’nun nihai güvenlik testini temsil etmiyor. Şirket, iklim krizinin en büyük test olduğunu vurgulayarak küresel ısınma ile mücadele etmenin önemine değiniyor.

Volvo için sürdürülebilirlik güvenlik kadar önemli

2030 yılına kadar tamamen elektrikli bir otomobil şirket olma planları kuran Volvo 2040 yılına kadar iklim zararsız (climate neutral) olma hedefini benimsiyor. 2025 yılına kadar küresel çaptaki satışlarının yarısını tamamen elektrikli araçlar üzerinden gerçekleştirmeyi hedefleyen şirket bu hedefe ulaşma yolunda geçtiğimiz yıl Avrupa’da her üç aracından birinin şarj edilebilir bir model olduğunu duyurdu. Otomotiv endüstrisinin iklim krizi üzerindeki etkilerini sınırlandırmak için sektördeki herkesin harekete geçmesi çağrısında bulunurken mobilitede bu değişime öncülük etme misyonunu üstleniyor.

60 saniyelik versiyon:

120 saniyelik versiyon:

 

Künye

Müşteri: Volvo
Ajans: Grey
Yaratıcı Yönetmen: Sam Haynes, John Gibson
Metin Yazarı: Sam Haynes, Javier Campopiano
Sanat YÖnetmeni: John Gibson
Ajans Kıdemli Yapımcısı: Lindsay Moyes
Prodüksiyon Şirketi: Smuggler
Yönetmen: Ivan Zachairas
DoP: Jan Velicky
Prodüksiyon Tasarım: Robin Brown

Görsel: YouTube