Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Volvo’nun Kör Nokta Teknolojisi Dijital Reklam Panosunda

Volvo’nun Kör Nokta Teknolojisi Dijital Reklam Panosunda

Volvo, otomobillerinde bulunan teknolojiye benzer bir kör nokta detektörünü Brüksel’de bir panoya yerleştirerek bisiklet sürücüleri konusunda farkındalık yaratıyor.

Araçların yanında seyahat ederken şoförün kör noktasında kalan bisiklet sürücüleri tehlikeli ve riskli kazalar yaşayabiliyor. Şehirlerdeki bisiklet kullanıcıları artıkça bisikletlerin dahil olduğu kazaların sayısı da artıyor. Büyük taşıtlar için kör nokta daha tehlikeliyken otomobillerde de küçük de olsa bir kör nokta alanı bulunuyor. Şehir içindeki bisikletli kazaların en büyük nedenlerinden birini de bu kör noktalar oluşturuyor.

Kör noktada kalan bisikletçilerin sürücüler tarafından fark edilmesini sağlayan pano

Volvo otomobillerinde bulunan kör nokta uyarısı (Blind Spot Information System) teknolojisini tanıtmak için bisiklet yoğunluğunun fazla olduğu Brüksel’de dijital reklam panosunu merkeze koyan bir kampanya hazırlıyor. Şehrin en işlek noktasında bulunan ve tam kavşakta yer alan dijital reklam panosu bu özelliği tanıtmak için kullanılıyor.

volvo

FamousGrey tarafından yaratılan Blind Spot Billboard kampanyasında dijital pano Volvo’nun otomobillerindeki sensöre benzer bir kör nokta detektörü ile donatılıyor. Harekete duyarlı bir radar yerleştirilen dijital reklam panosu, yolda yaklaşmakta olan bisiklet sürücüsünü gerçek zamanlı olarak ekrana yansıtıyor. Mesafeyi ölçüyor ve bisiklet sürücüsünün nerede olduğu hakkında bilgi veriyor. Farklı modları sayesinde dijital pano hem gündüz hem gece aktif olarak çalışıyor ve sürücüleri bisikletçiler konusunda uyarmış oluyor.

Güvenliğe verdiği önemle bilinen Volvo, 2004 yılında araçlarına kör nokta detektörü koydu. Diğer Volvo özellikleri gibi kör nokta detektörü de patentli değil. Herhangi bir otomobil üreticisi modellerinde bu özelliği kullanabiliyor.

Künye

Müşteri: Volvo Car
Ajans: FamousGrey
yaratıcı Yönetmen: Peter Ampe
Yaratıcı Ekip: Vanessa Hendrickx 7 Antoine Wellens
Dijital Tasarım: Sacha Lempereur
Dijital Stratejist: Wies Dickens
Ajans Yapımcısı: Marlies Neudt
Prodüksiyon Şirketi: Landvogel
Yönetmen: Kurt De Leijer
DoP: Piet Deyaert
İdari Yapımcı: Yannick Verdonck
Yapımcı: Maud Van Parys
Post Prodüksiyon: FamousGrey Productions
düzenleme: Sven Vanhee
Ses: Eli Sundermann
3B Sanatçısı: Kobe Roels
Development: Roel Kint
Medya Ajansı: Mindshare & Clear Channel

Görsel: Vimeo