Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Günlük Yaşamın Tekinsiz Yüzü

Günlük Yaşamın Tekinsiz Yüzü

Fernando Livschitz "Anywhere Can Happen" adlı yeni filminde, günlük yaşamın sürekli bozulmaya uğradığı gerçeküstü bir evren sunuyor.

Fernando Livschitz, her kısa filmi ses getiren çok özgün bir sanatçı. En son Lost in motions isimli stop-motion dans filmiyle konuşulmuştu. Onun öncesinde imkansız lunapark sahnelerinden oluşan Beautiful Chaos ve havada süzülen tarihi Viyana binalarının başrolde olduğu Vienna is like… ile kalplerimizi çalmıştı. Arjantinli görsel sanatçı ve yönetmen, iki gün önce yayınladığı Anywhere Can Happen ile karşımızda bu defa.

Anywhere Can Happen

Manzarayı manipüle eden büyük ellerin evrenine yolculuk: Anywhere Can Happen

Black Sheep Films‘in başkanlığını yürüten Fernando Livschitz, Anywhere Can Happen filminde; günlük aktiviteleri ve günlük yaşamdan sahneleri biraz tedirgin edici bir şekilde gösteriyor. Müziğin ve aydınlık çekimlerin etkisiyle olumlu bir bakış açısı beklerken tersine distopik bir yaklaşımla karşılaşıyorsunuz. Bu noktada filmin, yönetmenin kurgusu (director’s cut) olduğunu da belirtmekte fayda var.

Anywhere Can Happen

Livschitz’in mizah anlayışı ve absürtlüğe olan tutukusu bu filme de yansımış. Görüntülere Reuben and the Dark ve AG’nin “What a Wonderful World” yorumu eşlik ediyor. Hipnotize edici bir giriş kısmının ardından izleyici galaktik hız treniyle başka bir boyuta iniyor. Bu evren, manzarayı manipüle etmeye istekli büyük ellerin evreni.

Fernando Livschitz’in yeni çalışmalarını Instagram’ı ve Vimeo kanalı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Vimeo