Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kendi Minik Gezegenlerimizdeki Fark Yaratan Küçük Eylemler

Kendi Minik Gezegenlerimizdeki Fark Yaratan Küçük Eylemler

IKEA, herkesin evinde uygulayacağı küçük sürdürülebilir eylemlerle büyük farklar yaratabileceğimizi evleri temsil eden minik gezegenler üzerinden gösteriyor.

IKEA, sürdürülebilirlik anlayışını her zaman yaratıcı fikirlerle birleştirip gezegene yardımcı olabileceğimiz çeşitli fikirlerle karşımıza çıkıyor. 70 yıldır devam eden ve her yıl düzenli olarak yayınladıkları basılı katalog geleneğine son verdiğini açıklayan marka, eski katalogların yeniden kullanıma sokmanın yaratıcı yollarını Hack-alogue ile göstermişti. Maliyet, işlev, kalite ve çevresel etkiyi göz önünde bulundurarak atık plastik şişeleri çeşitli ürünlere dönüştürdüğünü Bottles kampanyasında anlatmıştı.

Daha iyi bir gezegenin değişimi kendi evinde başlar

İnsanların gezegen için olumlu değişiklikler yapmasına yardımcı olmayı hedefleyen marka küçük ancak etkili eylemlerin gücünü göstermeye çalışıyor. Rethink tarafından hazırlanan Our Little World kampanyasında da bu tutumunu sürdürmeye devam ediyor.



Uzay boşluğunda süzülen minik evrenler gibi aktarılan reklam filminde her biri küçük dünyasında hayatlarını sürdüren insanlar yer alıyor. Yatağında uyuyan küçük bir kız çocuğu, evde masasının başında çalışan bir adam, çiçeklerini sulayan bir kadın. Her biri Küçük Prens hikayesini andıran kendi minik gezegeninde boşlukta süzülüyor. Her birinin izole ancak bağlantılı olduğu bu gezegenlerde fiziksel olarak yan yana olmandan da topluluk içinde hissetmenin mümkün olduğu gösteriliyor.

“Daha iyi bir gezegenin değişimi kendi evinizde başlar” mottosunu benimseyen IKEA, evlerimizde olsak bile sürdürülebilir açıdan çözümler düşünmek için her zaman bir fırsatın olduğunu hatırlatıyor ve umut dolu bir mesaj veriyor.

Mark Zibert tarafından yönetilen CGI animasyonlu filmde insan etkileşimin azaldığı, evlerimizde kalmaya çalıştığımız pandemi döneminde kendi içimizde yaratacağımız küçük dokunuşların birleşerek Dünya için nasıl bir fark yaratabileceğinin üzerinde duruluyor.

Künye

Müşteri: IKEA
Ajans: Rethink
Prodüksiyon Şirketi: Scouts Honour
Yönetmen: Mark Zibert
VFX: A52

Görsel: YouTube