Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gezegenin İyiliği için Mücadele Eden Sevimli Robot

Gezegenin İyiliği için Mücadele Eden Sevimli Robot

Gezegeni kurtarmaya çalışan robotun yer aldığı IKEA kampanyasında en küçük değişikliklerin bile daha sürdürülebilir bir gezegen için önemli olduğu vurgusu yapılıyor.

IKEA, 2030 yılına kadar tamamen döngüsel ve iklim pozitif olmayı hedefliyor. Bunu sadece iş yapma şekliyle göstermiyor aynı zamanda müşterilerinin de deylemleriyle bu sürece destek olmasını sağlamaya çalışıyor. Sürdürülebilirliğin sadece bir kesim için değil herkes için geçerli bir seçenek olduğunu vurguluyor. Our Little World kampanyasıyla bu değişikliğin herkesin evinde yapacağı ufak hamlelerle mümkün olabileceğini göstermeye çalışıyordu. Sevimli bir robotun başrolde olduğu Change a bit for good kampanyası da Benzer bir noktaya vurgu yapıyor.

Kendi payınıza düşeni yaparak gezegeni koruyabilirsiniz

Mother London tarafından yaratılan kampanyada Pixar’ın WALL-E’sini anımsatan tatlı bir robot gezegeni kurtarmak için harekete geçiyor. Kirli bir nehirden plastik atıkları topluyor, çevreyi kirleten fabrikaya giden bir kamyonu durdurmaya çalışıyor, denizlerdeki petrol tabakasını temizlemeye çalışıyor ancak günün sonunda çevredeki felaketlerin sadece kendisinin başa çıkabileceğinden büyük olduğunun farkına varıyor. Umutsuzca girdiği evinde ise ailesinin gezegene yardım etmek için yapmış olduğu ufak katkıları görüyor. Fileli poşetlerle yapılmış ev alışverişi, bitki bazlı köfte yemeği ve küçük robot kardeşim IKEA’nın FLISAT ürünü içinde bitki yetiştirmesini görmesi dünyayı değiştirmeye çalışan robota umut oluyor.

IKEA, kampanya ile birlikte her küçük eylemin çevreye ne kadar yardımcı olduğunu göstermek amacıyla Choices for Change Tracker’ı tanıyor. Bu uyulama sayesinde müşteriler ne kadar karbon ya da enerji tasarrufu sağladığını takip edebiliyor. Örneğin hayvansal gıdalar yerine bitki bazlı köfteleri tercih ederek ya da LED ampüller satın olarak ne kadar tasarruf edebileceklerini görebiliyor. Bu sayede ufak girişimlerle gezegeni korumaya başlamak mümkün kılınıyor.

Künye

Müşteri: IKEA
Ajans: Mother London
Prodüksiyon Şirketi: Pulse Films
Yönetmen: Ninian Doff
İdari Yapımcı: James Sorton
Yapımcı John Bannister
DoP: Fabien Wagner
Düzenleme: Stitch Editing
Müzik: Nick Nash
Ses: 750mph
Post Prodüksiyon: nineteen twenty

Görsel: YouTube