Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Simone Giertz’tan Westworld’e Özel Süper Robot

Simone Giertz’tan Westworld’e Özel Süper Robot

HBO, Westworld'ün ikinci sezonu için saçma icatlarıyla ünlü Simone Giertz ile iş birliği yaparak ondan bir Westworld robotu yapmasını istedi.

Simone Giertz ya da bilinen lakabıyla “Queen of Shitty Robots” YouTube’un ortaya çıkardığı en sevimli isimlerden biri. Kendisi yaptığı saçma icatlar ve tam olarak çalışmayan robotlarla bilinen İsveçli bir mucit. Bu sevimli genç kadının yaptığı icatları sergilediği birbirinden eğlenceli videoları YouTube üzerinde izlenme rekorları kırıyor. HBO da Westworld dizisi için alanında oldukça tanınmış biri olan Giertz ile iş birliği yapmaya karar veriyor ve Giertz’tan dizi için bir robot tasarlamasını talep ediyor.

Dijital stüdyo Portal A tarafından yaratılan 6:30 dakikalık videoda, Giertz’ın HBO’nun bu talebini yerine getirmeye çalışmasını izliyoruz. Videoda Giertz, tıbbi bir mankeni alıp Westworld’ün gerçekçi androidlerinden birine dönüştürmeye çalışıyor. Üstelik bu androidin kendisine benzemesine çalışıyor. Yani Westworld için kendisinin bir robotunu yaratıyor ya da yaratmaya çalışıyor diyebiliriz.

Robotun Özellikleri: Konuşma ve Kollarını Oynatma

Videoda Giertz, görevine hazırlanmak için Westworld’ün birinci sezonunu arka arkaya seyrediyor. Ancak bundan sonra “Sim”ini yaratmaya başlıyor. Burada da tatlı bir laf oyunu var. Orijinal versiyon olan kendisi yani Simone, Sim-One ise bu robot da ancak Sim-Two olarak adlandırılabilir tabii. Dizideki robotların özelliklerini inceleyen Simone, bu gerçekçi robotların sadece iki özelliğini almaya karar veriyor. “Hepsini yapamayacağımdan değil ama zaman kısıtlı ondan” diye gerekçesini açıklıyor. Bu özellikler de konuşma ve kolları oynatabilme.

Sonuç ise biraz yoruma açık, robotun ne kadar başarılı olduğu veya Simone Giertz’a benzeyip benzemediğini sizin takdirinize bırakıyoruz. Ancak, robotun gerçekliği bir yana videoda da görebileceğiniz gibi  proje oldukça eğlenceli. Özellikle de  Sim-Two’nun kullanıldığı kısa Westworld sahnesi saçmalığıyla insanı güldürüyor.

Proje Simone Giertz’ın şeker tarzını taşıyan ve onun eğlenceli dokunuşunu marka iş birliğine başarıyla yansıtan bir çalışma. Westworld dizisinin ikinci sezonunun lansmanı yaklaşırken, Giertz gibi kendine has tarzı ve espri anlayışla ünlenmiş birinden faydalanmak da iyi bir fikir.

Görsel: YouTube