Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Westworld’den Alexa Üzerinde Etkileşimli Oyun: The Maze

Westworld’den Alexa Üzerinde Etkileşimli Oyun: The Maze

Hikayenin ilerleyişini dinleyicinin belirlediği Westworld dizisinin oyunu "The Maze" Amazon Alexa üzerinden oynanıyor.

Westworld’ün 2. sezonunun finaliyle birlikte HBO, “Westworld: The Maze” (Westworld: Labirent) oyununu lanse etti. Dizinin senaryosunu merkeze alan oyun, kendi hikayeni yarat kitaplarında olduğu gibi gidişatını dinleyicinin de belirleyebildiği, verilen seçenekler sayesinde dizinin farklı bölümlerindeki hikayelere atlamanıza olanak sağlayan parçalardan oluşuyor. Amazon’un sesli asistanı Alexa üzerinden kurgulanan oyun sesli komutlarla ilerlenen bir labirentti betimliyor. Geçtiğimiz sene SXSW’te tanıtılan Westworld’ün mobil oyunundan farklı olarak bu sefer katılımcılara hikayeye katılma şansı sunuluyor.

Kullanıcılar adsız bir Westworld sunucusuna ev sahipliği yapıyor. 60’ın üzerinde hikayeye ve Westworld evreniyle ilgili sorularla dolu 400 farklı oyun seçeneğine sahip maceraya rehberlik ediyor. Oyun dizide olduğu gibi salon sahnesiyle başlıyor. Hikayenin sunacağı seçeneklere göre katılım sağlayan dinleyici, labirentin merkezine ulaşmayı hedefliyor. Tamamlaması yaklaşık 20 dakika süren hikayede merkeze ulaşmak için gidilecek yol herkes için aynı ancak 2 saatin üzerindeki birbirinden farklı sesli hikayeler, senaryolar ve 32 çeşit ölüm senaryosu ile oyun eşsiz bir dinleti imkanı sağlıyor. Örneğin, hikayenin başında barmenden bir içki alabilir ya da hikayenin farklı bir noktasına atlayabilirsiniz. En nihayetinde, Bernard karakterinin “Delos Lab” sahnesinde sorduğu “Nerede olduğunuzu biliyor musunuz?” sorusuna gelebilirsiniz. Böylece oyuncunun, oyun tarafından sunulan seçeneklere cevaben yaptığı seçimlerle belirlenen, dinleyiciye yönelik bir hikayesi oluşuyor.

İletişim mecrasına dönüşen sesli asistanlar

HBO dijital ve sosyal pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Sabrina Caluori; sesin kullanımının, etkileşimli hikaye anlatımları için sıradaki sınır olduğunu ve HBO hayran kitleleriyle daha derin bir bağ kurmak için güçlü bir pazarlama aracı olduğunu belirtti. Google home veya Amazon Echo gibi ses yardımcılı hoparlörler hava durumu bilgisi veya haberleri okumak gibi işleri gerçekleştirmesine karşın, ücretli reklam yayınlamazlar. Pazarlamacılar, bu durumu değiştirmek için, televizyonda olduğu gibi, ürün yerleştirme tekniklerini bu cihazlarda da geliştirmek amacındalar.

Dizinin prodüksiyon ekibi Kilter Films ve reklam ajansı 360i ile ortaklaşa yaratılan Westworld: The Maze seslendirme için dizinin oyuncuları Bernard/Arnold (Jeffrey Wright) ve Clementine (Angela Sarafyan) çalıştı. Hikaye bazlı eski kitaplarla teknolojiyi birleştiren oyun, yayınlandığı ilk hafta on binden fazla hayranı tarafından oynandı.

Künye

Ajans: 360i
Prodüksiyon: Kilter Films

Görsel: Vimeo