Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Seyahat Edebiyatının Işığında Etkileşimli Yol Haritası

Seyahat Edebiyatının Işığında Etkileşimli Yol Haritası

Richard Kreitner ve Steven Melendez, edebiyatla zenginleştirilmiş etkileşimli bir yol haritası olarak Atlas Obscura'yı yarattı.

Amerikan edebiyatında ve sinemasında otomobille çıkılan uzun yolculukların ayrı bir yeri var. Elbette bunlar, gerçek yaşamın bir yansıması. Gerçek yaşamda bir gezginin en önemli araçlarından birisi ise harita ve günümüzde gezginlerin Google ve Yandex uygulamalarıyla kolaylıkla yolunu bulması mümkün. Richard Kreitner ve Steven Melendez ise Atlas Obscura adlı çalışmalarıyla harita işini farklı bir noktaya taşıdı. İkili büyük bir titizlikle çalışarak Amerika’nın edebi yol haritasını yarattı.

Haritadaki bir nokta hakkında hangi yazarın ne dediğini karşılaştır

Haritada deneyebileceğiniz 12 farklı seyahat rotası (şimdilik) var. Bu rotalar edebi eserin adıyla ifade ediliyor ve elbette her biri söz konusu kitaptaki seyahat rotasını gösteriyor. Rota üzerindeki yer imlerini tıkladığınızda söz konusu yerle ilgili edebi alıntılarla karşılaşıyorsunuz. Böylece yazarın ve karakterlerin aynı zorlu arazileri geçerken nasıl tasvirler yaptığını ve neler yaşadıklarını takip edebiliyorsunuz. Elbette rotalar belli noktalarda çakışıyor ve böylece farklı yazarların farklı zamanlarda aynı yer hakkında neler yazdıklarını karşılaştırabiliyorsunuz.

Jack Kerouac (Yolda/On the Road, 1957), Mark Twain (Roughing It, 1872) ve John Steinbeck’in (Travels with Charley, 1962) aralarında olduğu 12 usta yazarın kitapları arasından tercih yapmanız mümkün. Seçtiğiniz rota henüz okumadığınız bir esere aitse ve merak sararsınız açıklamaların altında yer alan Amazon ürün sayfalarından kitabı edinebilirsiniz.

Görsel: Atlas Obscura