Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ünlü Sanatçılar Doğdukları Yerler İçin Seyahat Posterleri Tasarlasaydı

Ünlü Sanatçılar Doğdukları Yerler İçin Seyahat Posterleri Tasarlasaydı

Ken Bromley Art Supplies ve dijital pazarlama ajansı Lacuna 5, farklı dönemlerden sanatçıların stilinden ilham alarak retro seyahat posterleri hazırladı.

Seyahat temasına yaratıcı yollarla yaklaşmanın yolları sınırsız. Örneğin José Naranja, seyahat gözlemlerini hem yazarak hem de çizerek sanat eseri gibi defterler üretiyor. Siyu ise batılı ülkelerdeki seyahat deneyimlerini Çin’le karşılaştırmalı olarak anlattığı karikatürler çizerek dikkat çekmişti. Yine Richard Kreitner ve Steven Melendez’in seyahat edebiyatıyla harmanlanmış etkileşimli yol haritası da karşılaştığımız en etkileyici örneklerdendi. Şimdi de sanat malzemeleri perakendecisi Ken Bromley Art Supplies ve dijital pazarlama ajansı Lacuna 5 iş birliğiyle doğan seyahat posterleri var sırada.

Farklı sanatsal stillerde retro posterler

Ken Bromley Art Supplies ve Lacuna 5, dünyanın farklı yerlerinde doğan ünlü sanatçılardan esinlenerek retro seyahat posterleri hazırlamış. İllüstrasyonları çizmeden önce ekip şu soruya odaklanmış: “Seyahat posterleri, o yerde doğan ünlü bir sanatçı tarafından tasarlansaydı nasıl olurdu?”. Bu soru tasarımların ardındaki konsepti belirlemelerini sağlamış. Böylece izleyicileri belirli bir zamana ve sanatsal döneme taşıyan bir poster koleksiyonu doğmuş.

Bir sanatçının aidiyetiyle özdeşleşen bir yer, insanlara seyahat etmek isteyebilecekleri benzersiz bir hedef belirledikleri hissini yaşatabilir.

10 farklı posterin yer aldığı koleksiyonda Claude Monet’den esinlenmiş izlenimci Paris manzarası, Roy Lichtenstein tarzında pop art New York, Leonardo da Vinci defterinden Floransa ve Banksy stencil’ı tadında bir Bristol posteri görmek mümkün. Posterlerin sınırlı sayıdaki baskıları ise Ken Bromley Art Supplies’ın internet mağazasında satışta.

Görsel: Ken Bromley Art Supplies
Manşet görseli düzenlenmiştir.