Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Seyahat Günlüğüne Dönüşen Eskiz Defteri

Seyahat Günlüğüne Dönüşen Eskiz Defteri

Analog veya dijital hangi tekniği kullanırsa kullansın çoğu yaratıcı bünye için yaratım sürecinin başladığı ilk yüzey eskiz defteri. Yazar ve sanatçı José Naranja’nın sanat eseri gibi el yazması günlükleri bunun en güzel örneğiydi. Albert Chamillard’ın muhasebe defterlerine çizdiği desenler, Şebnem Kuş ve Mehmet Demirel’in GIF Collection of My Sketches projesi gibi başka defter projeleri de hafızalarımıza kazındı. Türkiye’ye bir gezgin olarak gelen Missy Dunaway’in eskiz defterine akrilik boyalarla yaptığı çizimler de etkileyiciydi. Tarihe baktığımızda Paul Klee’nin modern sanat makalelerinden ve Bauhaus okulu ders notlarından oluşan defterlerinin kendi başına bir sanat eseri olduğunu görüyoruz, Yine Leonardo Da Vinci’nin geçtiğimiz yıllarda internete açılarak herkes için erişilebilir hale gelen defteri de çok önemli bir kültür mirası. Şimdi ise Angela Mckay’in sulu boya seyahat günlükleri var karşımızda.

Sulu boya ve guaj manzaralar

Havuz kenarı fotoğrafları, yemek tabağı fotoğrafları, tarihi ya da kültürel gezilerde herkesin verdiği benzer pozlar artık görmekten yorulduğumuz, kimi zaman gözlerimizi kanatan şeyler. Angela Mckay’in yaptığı gibi türde sulu boya ve guaj tasvirler ise herkes için çok daha keyifli.

Ohkii Studio ismiyle kendi markasını yaratan Angela Mckay, Brooklyn merkezli bir desen tasarımcısı ve illüstratör. Lagos sokaklarını, İtalya’nın güney kıyısındaki Calamosche Plajı’nı ve Joshua Tree Ulusal Parkı’ndaki yemyeşil manzaraları, mağara sularını, dağ köylerini resimliyor.

Eskiz defterine yaptığı resimleri, gerçek yaşamdaki manzarayla birlikte fotoğraflayıp takipçilerine sunuyor. Ancak seyahatleri bittiğinde eskiz kitaplarındaki bazı parçaları daha büyük ölçekte yeniden resimliyor. Cep boyutundaki eskiz defteri, Mckay’in üretim sürecinin önemli bir parçası. Bu defterde kayıt altına aldığı şeyleri hem kişisel projelerinde hem de müşteriler için yaptığı işlerde kullanıyor.

Angela Mckay’in resimlerine ve baskılarına internet mağazası üzerinden göz atabilir, Instagram’ı üzerinden çalışmalarını takip edebilirsiniz.

View this post on Instagram

?Huntington Botanical Gardens ?

A post shared by Angela Mckay (@ohkiistudio) on

View this post on Instagram

Whitebark pine in the afternoon ?

A post shared by Angela Mckay (@ohkiistudio) on

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.