Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eski Muhasebe Defterlerinde Hipnotik Çizgiler

Eski Muhasebe Defterlerinde Hipnotik Çizgiler

Albert Chamillard, eski defter ve kağıtlar üzerine tükenmez kalemle çağdaş monokrom desenler çiziyor.

Bazı sanatçılar var ki yalnızca kağıt üzerine kurşun kalem ya da tükenmez kalem gibi basit malzemeler kullanarak harikalar yaratabiliyor. Virginia Mori aynı anda insanı hem tedirgin eden hem de huzur veren illüstrasyonlarında bunun en güzel örneklerinden birini vermişti. Albert Chamillard da eski muhasebe defterlerine, sıradan bir tükenmez kalemle yaptığı çizimlerle ruh katıyor.

Punk ve metal eşliğinde sakinleştirici çizgiler

Albert Chamillard’ın op art esintili monokrom desenleri, baktıkça insanın zihnini sakinleştiriyor adeta. İşin ilginç yanı sanatçının bu desenleri yaratırken punk ve metal müzik eşliğinde çalışması. Albert Chamillard, dikkatli bir şekilde çapraz tarama yaparak doygunluğu yüksek ve düşük alanlar yaratmış. Bu sayede şekillere boyut ve perspektif yanılsaması katmış.

Albert Chamillard - Eski Muhasebe Defterlerinde Hipnotik Çizgiler

Chamillard yüzey olarak özellikle eski, piyada artık olmayan buluntu defterleri ve kağıtları kullanıyor. Kağıdın içindeki dikey ve yatay çizgileri de oyuna dahil ediyor ve kompozisyonun bir parçası gibi görüyor. Ayrıca renkleri de sayfalardaki siyah, mavi ve kırmızı çizgilerle etkileşim kuracak şekilde kullanıyor.

Albert Chamillard, Arizona’nın Tucson şehrinde bir çizim ve kitap yapım stüdyosu işletiyor. New York’ta Eric Firestone Gallery tarafından temsil edilen profesyonel bir sanatçı. Çalışmalarını Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Albert Chamillard - Eski Muhasebe Defterlerinde Hipnotik Çizgiler Albert Chamillard - Eski Muhasebe Defterlerinde Hipnotik Çizgiler Albert Chamillard - Eski Muhasebe Defterlerinde Hipnotik Çizgiler

Görsel: Instagram