Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Günlük Yaşamdan Nesnelerin Dansı

Günlük Yaşamdan Nesnelerin Dansı

Alain Biet, “Grands Canons” isimli animasyonu için sıradan eşyaları kendi elleriyle çizdi ve dinamik bir koreografi hazırlayarak onları hareketlendirdi.

Yaşamlarımız eşyaların kuşatması altında. Kimi günlük yaşamda sürekli elimizin altında, kimileri ise çekmecelerde, raflarda aylarca hatta yıllarca kullanılmayı bekliyor. Sahibinin ömrü tükense de bu eşyalar var olmaya devam ediyor. Gözümüz alıştığı için bizlere sıradan geliyor olsalar da aslında yaşam alanlarımızda önemli bir hakimiyetleri var. Alain Biet, Grands Canons isimli animasyonunda bu eşyaları adeta dans eden birer yıldıza dönüştürüyor.

Sıradan eşyalardan görsel bir senfoni yaratmak

Yaklaşık 11 dakika süren animasyon, 2 hafta önce Vimeo’da paylaşıldı ve Staff Pick seçilerek öne çıkarıldı. Animasyonda; kalemler, anahtarlar, eski bir MP3 çalar, yedek ampuller ve mutfak eşyaları gibi farklı türde nesneler görmek mümkün. Video, sanatçıyı yeşil bir kalemi çizerken gösteren yakın çekim bir sahneyle açılıyor. Diğer çizimler gibi bu da sulu boya ile renklendirilmiş gerçekçi bir çizim. ASMR etkisi yapan kalem ve kağıt sesleri eşliğinde bu çizim tamamlandıktan sonra onlarca farklı kalemin ve ardında da onlarca farklı nesnenin geçit töreni başlıyor.

Biet’in ayrıntılı çizimlerinde eski cihazlara ve araçlara yer vermesi işe yoğun bir nostalji havası da katıyor. Discman, SLR kamera veya Nokia’nın tuğla gibi olan eski modeli gözlerimizin önünden geçiyor. Çizimler yüzeyde sıçrayıp dönerken onlara ritim ve hareket veren orijinal bir müzik eşlik ediyor. Müzik, Yan Volsy ve Pablo Pico’nun imzasını taşıyor.

Instagram’ı ve internet sitesi üzerinden sanatçının yeni projelerini takip edebilirsiniz.

Görsel: Vimeo